Κωστής Χατζηδάκης για υποκλοπές: «Κανέναν δεν ενόχλησε περισσότερο από εμένα»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μίλησε για τις κινήσεις του υπουργείου αλλά και για το θέμα των υποκλοπλων

Όπως είπε ο υπουργός στο Live News:

«Η ΝΔ σε πολύ μεγάλη κλίμακα άλλαξε τον νόμο Κατρούγκαλου. Ο νόμος Βρούτση που ήρθε μετά, έδωσε αυξήσεις μέχρι και 8% σε ασφαλισμένους που είχαν τιμωρηθεί από τον νόμο Κατρούγκαλου. Επιπλέον, για τους εργαζόμενους συνταξιούχους προέβλεψε, ο ίδιος νόμος, ότι θα έχουν μια παρακράτηση 30% και όχι 60%. Καταργήθηκε το πλαφόν των 1.300 ευρώ που ήταν για τις κυρίες και τις επικουρικές συντάξεις και επίσης ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής κατέβηκε από το 22 στο 9%».

«Καταβολή εφάπαξ επιδόματος αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός»

«Εξαντλήσαμε τα περιθώρια που είχαμε με βάση τον προϋπολογισμό. Ο πρωθυπουργός, όμως, ερωτώμενος για πρόσθετα κοινωνικά μέτρα, είπε ότι επειδή αισθανόμαστε ότι μπορεί να εκτελεστεί ο προϋπολογισμός καλύτερα, να έχουμε παραπάνω δημοσιονομικό χώρο, αλλά δεν το ξέραμε τότε, θα περιμένουμε τέλος Φεβρουαρίου για να δούμε τι θα κάνουμε.

»Εγώ σας λέω ότι τέλος Φεβρουάριου νομίζω ότι θα υπάρχουν περιθώρια για να έρθουμε, με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του προϋπολογισμού, να δώσουμε κάποιο εφάπαξ επίδομα το οποίο θα μπορούσε με κάποιον τρόπο να απαντά σε όλα αυτά».

«Να μην ακούν τους δημαγωγούς & τους λαϊκιστές»

«Απέναντί μας υπάρχει ένας πολίτικος που λέγεται Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σίγουρα δίνει περισσότερα. (…) Μην ακούνε τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές όλοι αυτοί που περιμένουν το κάτι παραπάνω. Υπάρχει μια κυβέρνηση σοβαρή και αξιόπιστη που θα εξαντλήσει τον δημοσιονομικό χώρο με προτεραιότητα σε αυτούς από την προσωπική διαφορά».

«40.000 επικουρικές μέχρι τέλος Φεβρουαρίου»

«Η κυβέρνηση χθες ανακοίνωσε ότι προχωρά σε κάποιες κινήσεις πολύ σοβαρές στο επίπεδο των επικουρικών συντάξεων. Στις επικουρικές, αυτήν την ώρα, περιμένουν να εκδοθούν 80.000 συντάξεις για τις οποίες έχει βγει κύρια σύνταξη. Υπολογίζουμε ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, επειδή έχουν επιταχυνθεί πολύ οι ρυθμοί, θα βγουν 40.000.

»Επειδή κάποιες μπορεί να περιμένουν, θα δώσουμε μια έναντι ενίσχυση για όσους δεν πάρουν την επικουρική και έχει εκδοθεί η κυρία, που θα είναι 100 ευρώ για κάθε μήνα από την ώρα της υποβολής της αίτησης του συνταξιούχου και 50 ευρώ για τις αντίστοιχες αναπηρικές».

Τροπολογία για την ασφαλιστική ικανότητα

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να έχουν ασφαλιστική ικανότητα. Καλύπτουμε τους ανέργους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που κάποιοι αυτούς μπορεί να χρωστούν στον ΕΦΚΑ, φέρνουμε μια ρύθμιση που δε θα χρειάζεται να ξεπληρώσουν όλα τα χρέη τους για να έχουν ασφαλιστική ικανότητα, αλλά μόνο τις εισφορές του περασμένου χρόνου».

Για τις υποκλοπές


«Κανέναν δεν ενόχλησε περισσότερο από εμένα, αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να προσχωρήσω και στη θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βασικά ενδιαφέρεται να διώξει τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει και θα απαντήσει και θέλω πρώτος να το κάνει»

Δείτε επίσης: Το Μακεδονικό Σήμα του ΣΕΒΕ παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Μαρίας Σπυράκη

Loading