«Προχωρούμε με σοβαρά και μετρημένα βήματα στο δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
«Δεν ξέρω αν διαφωνεί η αντιπολίτευση με τη μάχη που δώσαμε για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία είχε σημαντικά αποτελέσματα, χάρη στα οποία μπορέσαμε να στηρίξουμε ευάλωτες ομάδες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανάπηροι και οι ενοικιαστές κατοικιών. Θα προτιμούσαν άραγε να συνεχίζεται η φοροδιαφυγή και η κοινωνική αδικία;»
Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν για ετήσια οικονομική ενίσχυση, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αυτές οι παρεμβάσεις δεν είναι προεκλογικές αλλά έχουν μόνιμο χαρακτήρα και βασίζονται στην υπεραπόδοση του προϋπολογισμού του 2024.
«Εμείς μετράμε τις αντοχές της οικονομίας και του προϋπολογισμού. Πήγαμε μέχρι εκεί όπου μπορούμε να πάμε χωρίς η χώρα να μπει σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι έχουμε ένα πλεόνασμα που θα έπρεπε να γυρίσει στους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει δεύτερο γύρο πρωτοβουλιών που θα αφορούν τη μείωση φόρων και τη στήριξη της μεσαίας τάξης.
«Θα δούμε τα περιθώρια που υπάρχουν, με βάση την πορεία της οικονομίας και την εξέλιξη του προϋπολογισμού», είπε.
Για το στεγαστικό, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει δέσμη πρωτοβουλιών ύψους 6,7 δισ. ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι τα μέτρα στοχεύουν στην ενίσχυση των ενοικιαστών και στην αύξηση της προσφοράς.
«Λέμε λιγότερα από τους άλλους, γι’ αυτό προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ