Η κυβέρνηση προγραμματίζει αυξήσεις μισθών και φορολογικές ελαφρύνσεις, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας. Στην ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης επισήμανε την σημαντική πρόοδο της χώρας από το 2019, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Αυτή η πρόοδος περιλαμβάνει την ταχύτερη ανάπτυξη σε σύγκριση με την ΕΕ, τη μείωση της ανεργίας και την εξυγίανση της ΔΕΗ. Αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του κράτους και η ενίσχυση των δαπανών για την εθνική άμυνα, τονίζοντας την επιταχυνόμενη απονομή συντάξεων.
Σύμφωνα με τον υπουργό, σε 25 ημέρες θα υπάρξει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, με πρόσθετες αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους. Επίσης, αναμένεται προγραμματισμός για μείωση του κόκκινου ιδιωτικού χρέους και μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε περαιτέρω μείωση φορολογίας για συνεπείς φορολογούμενους και τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Παροχών.
Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας, διερωτήθηκε πώς θα κυβερνηθεί η χώρα αν η Νέα Δημοκρατία χάσει την εξουσία. Η Ελλάδα είναι πολύτιμη και δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουμε ξανά τον μύθο του Σισύφου. Προειδοποίησε ότι δεν θα παραδοθεί η χώρα στην αστάθεια και την ανασφάλεια, επισημαίνοντας την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα.
Σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει κάθαρση με κανόνες κράτους δικαίου, και ότι θα εργαστεί για ασφαλείς σιδηροδρόμους. Η ανθρωπιά και ο σεβασμός για τα θύματα είναι πρωταρχικοί στόχοι, καθώς αναγνώρισε την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του κόσμου προς το κράτος.
Πηγή περιεχομένου: in.gr