Κουτσούμπας από Θεσσαλονίκη: «Η υποκρισία τους περισσεύει!»

Στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου έδωσε ομιλία ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας.

της Δήμητρας Καρβουνίδου

Όπως τόνισε χαρςκτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία: «Είμαστε πλέον μέσα σε μία νέα καπιταλιστική κρίση. Όλοι ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ότι θα έκανε κάθε αστική κυβέρνηση. Ρίχνει το βάρος και της νέας κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Γι αυτό παίρνει και τα μέτρα της ενάντια στο λαό που έχει πληρώσει πολλά και δεν μπορεί να πληρώσει ξανά!»

«Έφερε στη Βουλή τον κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Πρέπει να τον αποσύρει άμεσα. Αλλά κι αν επιμείνει ένα πράγμα να ξέρει: Πως και οι εργάτες, οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων θα πάρουν τα μέτρα τους θα ακυρώσουν στην πράξη τα νέα αντιδραστικά σχέδια. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν και θα το ξανακάνουν με την οργανωμένη απειθαρχία τους, “δεν θα συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις», συνεχίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, ο γ.γ του ΚΚΕ έριξε τα βελη του και στο ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, λεγοντας ότι «σε αυτό το δρόμο η ΝΔ δεν βαδίζει μόνη της. Έχει από κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ να της κρατάνε το φανάρι στα κρίσιμα ζητήματα. Μη σας μπερδεύει ο σκυλοκαυγάς που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα αστικά κόμματα, για το ποιος θα επικρατήσει για να κάθεται στην καρέκλα της εξουσίας, να ξεζουμίζει το λαό και να τρώνε οι ίδιοι και οι παρατρεχάμενοί τους με χρυσά κουτάλια».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Ευόσμου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Στην άναρχη βιομηχανική δραστηριότητα, δίπλα στις κατοικίες, ρυπαίνουν ανενόχλητες με τοξικούς και καρκινογόνους ρύπους την ατμόσφαιρα ολόκληρης της πόλης για τα κέρδη των μονοπωλίων του πετρελαίου και του τσιμέντου».

Τόνισε επίσης, «Εδώ όμως καταρρίπτονται τα όσα ακούμε περί δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος. Αφού εδώ, παίρνουν σάρκα και οστά οι κατευθύνσεις της ΕΕ, όλων των κυβερνήσεων για τη στήριξη των κλάδων της ενέργειας, των ΑΠΕ και της «πράσινης ανάπτυξης» στους οποίους και εντάσσονται οι παραπάνω βιομηχανίες. Τα ΕΛΠΕ προχωρούν στην περιβαλλοντική αδειοδότηση μιας νέας βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ενέργειας με χρήση φυσικού αερίου».

Ενώ, είπε χαρακτηριστικά, «Η υποκρισία τους περισσεύει! Κόπτονται δήθεν για την υγεία του λαού με αφορμή την πανδημία, αλλά έστρωσαν το χαλί για την καύση και τη δυσοσμία που προκαλεί η λειτουργία των μεγάλων ομίλων στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Για μια ακόμα φορά η υγεία και η προστασία του περιβάλλοντος θυσιάζεται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους».

Δείτε επίσης:

ΣΔΟΕ: Έλεγχοι στο Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης