Κουτσούμπας: Ούτε στις δεύτερες εκλογές θα γίνει κυβέρνηση αυτοδυναμίας – Τι είπε για την υπόθεση Γεωργούλη

Για προσπάθεια χειραγώγησης της πρώτης ψήφου από τα δυο πρώτα κόμματα κάτω από ψεύτικα διλήμματα έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» μιλώντας για το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών και τονίζοντας ότι «ούτε στις εκλογές του Ιουλίου θα μπορέσει να γίνει όπως προσδοκούν κυβέρνηση αυτοδυναμίας, θα είναι συνεργασίας πάλι»

Όπως τόνισε «η διαφορά τους είναι ότι τσακώνονται ποιος θα έχει μεγαλύτερο κομμάτι μέσα στο κοινοβούλιο σε αυτή την κυβέρνηση. Διότι τα προγράμματά τους τα βασικά, μπορεί να μην είναι ίδια κόμματα, αλλά τα κεντρικά ζητήματα για τα οποία κρίνεται τα συμφέροντα του λαού είναι στην ίδια κατεύθυνση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έως το Χρηματιστήριο Ενέργειας και την Πράσινη μετάβαση και τους πλειστηριασμούς».

propoli

Στο ερώτημα εάν το ΚΚΕ θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση έστω και με μια ψήφο ανοχής ο ίδιος υπογράμμισε «Κοιτάζοντας τα μάτια τον ελληνικό λαό, ούτε στήριξη ούτε ανοχή θα δώσουμε σε μια τέτοια αντιλαϊκή κυβέρνηση.  Γιατί θεωρούμε ότι θα είναι από πρώτο χέρι αντιλαϊκή οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε με πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία είτε με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ είτε με μονοκομματική είτε με κυβέρνηση συνεργασίας» και πρόσθεσε «Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι έχουμε πρόταση κυβέρνησης και εξουσίας, έχουμε πρόγραμμα. Εμείς το θέτουμε στον λαό και προσπαθούμε να τον πείσουμε. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι επειδή έχει πραγματική δύναμη να την δείξει και στις κάλπες και σε αλλού. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το παρών».

Σχολιάζοντας τα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», τόνισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «όσο πιο δεξιά, τόσο πιο καλά», κάτι που το βλέπουμε και στη σύνθεση των ψηφοδελτίων, καθώς πήρε το μισό ΠΑΣΟΚ και την «καραμανλική δεξιά». Επίσης, υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον Όλαφ Σολτς και όχι με τους Γερμανούς εργαζόμενους που κινητοποιούνται. «Τι σόι πρόοδος είναι αυτή;», ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν το ΚΚΕ επιλέγει τους υποψήφιους του με όρους δημοφιλίας, ξεκαθάρισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα «δεν έχει καμία σχέση με τα κόμματα του κατεστημένου», επιλέγει τους ευρωβουλευτές του με βάση τη συμμετοχή τους στους αγώνες, στην πάλη για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Συμπλήρωσε πως για το ΚΚΕ δημοφιλής είναι και ένας εργάτης, πρόεδρος του σωματείου του που συγκρούεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Για την υπόθεση Γεωργούλη

Ερωτώμενος για το σκάνδαλο με τον Αλέξη Γεωργούλη ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: «Εμείς λέμε ότι πρέπει η δικαιοσύνη να πάει σε βάθος για το συγκεκριμένο ζήτημα. Να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις όσων έχουν καταγγελθεί. Πρόκειται για μεγάλο ζήτημα. Είναι αισχρό ζήτημα η σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας» και πρόσθεσε «πρέπει να είμαστε κάθετοι, δεν πρέπει να συμβαίνει».

Όπως τόνισε το ΚΚΕ είναι θετικό στην αλλαγή επιλογής των ευρωβουλευτών – Εμείς προκρίνουμε και ψηφίζουμε και είμαστε υπέρ της λίστας και στην Ευρωβουλή και στο Κοινοβούλιο.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης: Αρνείται τις κατηγορίες ο Αλέξης Γεωργούλης

Loading