Κουτσούμπας: «Προσκλητήριο αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ»

Ομιλία στην Πάτρα πραγματοποίησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα και όπως τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «το κάλεσμά μας απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από ποια πολιτική αφετηρία μας προσεγγίζει, ανεξάρτητα από το πού ο ίδιος τοποθετεί πολιτικά τον εαυτό του» και πρόσθεσε: «Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι και όλες σε όλα. Ακόμα και στις λεπτομέρειες. Μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να έχει τις επιμέρους δικές του σκέψεις και προβληματισμούς.

Για αυτό σας καλούμε να στηρίξετε με τη δράση σας αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία που παίρνει το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο για το σήμερα και το αύριο. Για τις εξεγέρσεις του μέλλοντός μας, το σοσιαλισμό».

Μιλώντας για την πανδημία ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «η φράση, ‘μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό’, γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, στη μάχη που δίνουμε και εδώ στην Πάτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής. Στη μάχη για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας μέσα στα εργοστάσια, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, παντού.

Όπως και το να γίνονται συχνά διαγνωστικά τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας. Ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου και εδώ στην Πάτρα συνωστίζονται καθημερινά οι φοιτητές για να πάνε στο Πανεπιστήμιο. Στα σχολεία που, εν μέσω πανδημίας, δημιουργούνται τμήματα ‘μαμούθ’ των 27 και 28 μαθητών, τουλάχιστον σε 30 σχολεία της περιοχής.

Δίνουμε τη μάχη για να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, με δεδομένο ότι και εδώ στην Αχαΐα, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, βρίσκεται σε οριακό σημείο, έτοιμο να καταρρεύσει».

Παράλληλα ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων ανεμβολίαστων «όπου όλοι συνωστίζονται, και οι μεν και οι δε και όλα αυτά, τη στιγμή που την ανάγκη των παραπάνω μέτρων επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η προστασία από το εμβόλιο δεν ισχύει εσαεί. Είκοσι μήνες έχουν περάσει, υπάρχει και η πείρα και η επιστημονική γνώση για το τι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για την κυβέρνηση».

Παράλληλα, τόνισε ότι «τώρα ο λαός μας έχει ανάγκη από ένα καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική, προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης».

Ο κ. Κουτσούμπας, επιτέθηκε και στο ΚΙΝ.ΑΛ. σημειώνοντας: «Εδώ στην Πάτρα, ζουν και οι απλοί άνθρωποι του μεροκάματου, που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και μετά άλλοι ακούμπησαν στη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ή έμειναν άστεγοι πολιτικά.

Σήμερα κάποιοι απ’ αυτούς σκέφτονται να συμβάλουν να αναστηλωθεί ένα κόμμα, μία πολιτική δύναμη, η οποία βαρύνεται με μεγάλες ευθύνες για την πορεία αυτού του τόπου κι αυτού του λαού, μόνο που η αναστήλωση του ΠΑΣΟΚ σπρώχνεται από τα ίδια τα επιτελεία του συστήματος».

«Βεβαίως πέρα από γνωστούς στυλοβάτες του συστήματος, υπάρχουν και αναχώματα, όπως για παράδειγμα το ΜΕΡΑ 25, που μάλιστα πριν λίγες ημέρες, εδώ, από την Πάτρα που έκαναν κάτι σαν συνέδριο με τους γνωστούς μονολόγους, ο κ. Βαρουφάκης αφιέρωσε τη μισή του ομιλία σχεδόν στο ΚΚΕ» και σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Δεν ξέρουμε αλήθεια τι τον ώθησε σε αυτό, αυτό που ξέρουμε είναι ότι ξεπατίκωσε διάφορες λαθροχειρίες σε βάρος του ΚΚΕ. ‘Αλλωστε, είναι γνωστός ο ρόλος του κ. Βαρουφάκη ως υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Είναι παλιό το παραμύθι των σοσιαλδημοκρατικών, ρεφορμιστικών, ευρωκομμουνιστικών δυνάμεων, που δήλωναν ότι κατά βάθος είναι επαναστάτες, κατά βάθος δουλεύουν για την ανατροπή του καπιταλισμού, απλά το κάνουν δήθεν, με πιο έξυπνο τρόπο, από τα μέσα και από τα πάνω σε σχέση με τους ‘αδιόρθωτους’, ‘δογματικούς’ κομμουνιστές, που μιλάνε για ρήξεις και συγκρούσεις. Βεβαίως η ιστορική πείρα τα έχει κάνει όλα αυτά ‘φύλλο και φτερό’.

Αποδεικνύονται ότι δεν αποτελούν τίποτε άλλο, παρά το ρεαλισμό της υποταγής στα ασφυκτικά όρια του διεφθαρμένου συστήματος, σερβιρισμένα με άλλη ταμπέλα». 

Δείτε επίσης: Ηλιόπουλος: «Με 612 διασωληνωμένους, η κυβέρνηση συμφωνεί με την άποψη του κ. Παπαδημητρίου ότι στην ΜΕΘ μπαίνει όποιος έχει χάσει κάθε ελπίδα;»