EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΚΑΡΙΝΗΣ

Κουτσούμπας στην ΔΕΘ: «Ο Μητσοτάκης νομίζει ότι μιλάει σε νήπια»

Στην 85η ΔΕΘ μίλησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος εξαπέλυσε τα βέλη του προς την κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο Μητσοτάκης νομίζει ότι μιλάει σε νήπια.

Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας για την ανάπτυξη που προασπίζεται η κυβέρνηση ότι έρχεται ανέφερε ότι: «Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη βασίζεται πάνω στον ιδρώτα του Λαού.

Η μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ στο δεύτερο του έτους αφορά τις επιχειρήσεις που τα ακαθάριστα κέρδη τους αυξήθηκαν από τα 18,5 στα 22,7 δισεκατομμύρια (αύξηση 23%)

Τα συνολικά εισοδήματα των εργατών παραμένουν στάσιμα ενώ τα ποσοστά ανεργίας δείχνουν υποχώρηση των μισθωτών στο άμεσο μέλλον.

Η πορεία της οικονομίας είναι επισφαλής,. Ο πληθωρισμός τρέχει και η ανάπτυξη θα είανι μικρότερη ενώ η πιθανότητα οικονομικής κρίσης δεν έχει ακόμα εκμηδενιστεί.».

Ο κ. Κουτσούμπας έστειλε και ρητορικό ερώτημα στην κυβέρνηση καθώς από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ανέφερε ότι: «Το πραγματικό ερώτημα είναι άλλο: Ποιος θα είναι ο κερδισμένος αν η οικονομία πιάσει τον στόχο που λένε; Η ερώτηση είναι ρητορική καθώς όποιος και να είναι στην κυβέρνηση ο λαός γίνεται φτωχότερος για να γίνει ο πλούσιος πλουσιότερος.

Ο λαός μας στα μνημόνια έζησε κούρεμα σε μισθούς συντάξεις και αύξηση σε φόρων, ενώ τώρα πληρώνει τον πληθωρισμό που θα κουρέψει το 20-30 τοις εκατό του εισοδήματος του.»

Μιλώντας για τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη για το ΕΝΦΙΑ και για την εργασιακή στήριξη: «Κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τα ψίχουλα ενώ η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έχει να κάνει με τους μεγάλους των ακινήτων, ενώ οι μικροί άνθρωποι θα πληρώσουν παραπάνω ΕΝΦΙΑ.

Οι εξαγγελίες για την στήριξη της εργασίας είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες, θα ενισχύσει τις μεγάλες εταιρείες για να εκμεταλλεύονται τους νέους εργαζόμενους, και αυτό είναι πάγια τακτική κάθε αστικής κυβέρνησης οι οποίες δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο πακτωλό χρημάτων και στους νέους εργαζόμενους μισθούς πείνας.

Κράτος μεσάζοντας για φθηνό εργατικό χέρι και ανήλικη εργασία σε  παιδιά που ζουν σε κέντρα φιλοξενίας»

Για τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε βασικά είδη: «Οι αυξήσεις στο Ηλεκτρικό ρεύμα θα παραμείνουν και μετά από τους έξι μήνες του Ταμείου και ο ΣΥΡΙΖΑ και Η ΝΔ επιμένουν στην επιπόλαια πολιτική με περισσότερη έμφαση

Ο Μητσοτάκης νομίζοντας ότι μιλάει σε νήπια τόνισε ότι για να νικήσουμε την ακρίβεια στο ρεύμα θέλουμε περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας… Δεν εκπλησσόμαστε στην Αμερική, στην Ευρώπη αλλά και εδώ η Πράσινη Ανάπτυξη αυτό είναι: Περιβαλλοντική καταστροφή και ενεργειακή φτώχια.

Η ακρίβεια αποτυπώνει την εξαθλίωση της εργατικής τάξης λόγω της πολιτικής της κυρίαρχης τάξης

Οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν: Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και μπλόκο στις ανατιμήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης.»

Για την κατάσταση στην υγεία και τις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση έδωσε υπόσχεση που δεν ξέχασε στα μονοπώλια, φαίνεται ότι είναι μόλυνση η δημόσια υγεία και θεραπεία είναι η κερδοφορία των μονοπωλίων.

Για το ΚΚΕ είναι αιτία πολέμου οτιδήποτε έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή και την υγεία του Λαού».

Κουτσούμπας: «Ο Μητσοτάκης παρουσίασε στρεβλή εικόνα για την Θεσσαλονίκη»

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για την Θεσσαλονίκη ειδικότερα αναφέρθηκε στην στρεβλή εικόνα που έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας ενώ τόνισε και τα βασικά ζητήματα της πόλης που πρέπει να λυθούν.

Μιλώντας για τα έργα του μετρό, τον περιφερειακό ανέφερε ότι: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός παρουσιάζει στρεβλή εικόνα για τις υποδομές που έχει μια πόλη.

Από που να ξεκινήσουμε, από την αναβολή της κεντρικής γραμμής του Μετρο; Από τις αναβολές για τις άλλες αρτηρίες ας πούμε στα δυτικά;

Από την άθλια κατάσταση του ΟΑΣΘ σε σχέση με το τι έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Από τα προβλήματα της περιφερειακής οδού; Όλα αυτά έχουν την σφραγίδα του καπιταλισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΚΚΕ έχει στο επίκεντρο όλα τα ζητήματα που ακόμα μια φορά απουσίαζαν από την ατζέντα όλων των κομμάτων που μίλησαν στην ΔΕΘ.»

Ο γγ της ΚΕ μιλώντας για τα έργα που θα πρέπει να δρομολογηθούν και η κυβέρνηση δεν είναι πουθενά τόνισε ότι όλα αυτά έχουν πάει πίσω και είναι και ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των φορέων.

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «Οι νέοι έχουν ανάγκη από χώρους πρασίνους πάρκα και αθλητικά σημεία, και αυτό θέλουν να γίνει στον πρώην χώρο της ΔΕΘ.».

Κλείνοντας ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε το σύνθημα της επόμενης ημέρας καλώντας τον λαό να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ για την ανακούφιση των άμεσων αναγκών και για μια νέα κοινωνία Σοσιαλιστική.

Δείτε επίσης: Σταϊκούρας: «Οι φορείς θα ζητήσουν κι άλλες παρεμβάσεις από αυτές που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr