ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κουτσούμπας στην συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή: «Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Για την πρόταση του ΚΚΕ για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας:

propoli

”Η πρόταση που καταθέτουμε για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής είναι ένα μόνο μέρος της εκπλήρωσης του χρέους που έχουμε αναλάβει, της υπόσχεσης που δώσαμε τον περασμένο Μάρτιο, όταν μια ολόκληρη χώρα συγκλονιζόταν από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Η χώρα, όμως, τότε συγκλονιζόταν και από τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις, διαδηλώσεις λαού και κυρίως νεολαίας για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Κι αυτό είπαμε από την πρώτη στιγμή:

Ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών.

Ότι θα γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών, για να αναδειχθούν οι αιτίες και οι ένοχοι, που, όπως σε κάθε έγκλημα, υπάρχουν και σε αυτό.

Το χρωστάμε στις 57 αθώες ψυχές που χάθηκαν εκείνο το βράδυ, όταν εν έτει 2023, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και των απίστευτων τεχνολογικών, επιστημονικών δυνατοτήτων, δυο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά, αφού πρώτα κινούνταν επί 12 ολόκληρα λεπτά σε αντίθετες κατευθύνσεις στην ίδια γραμμή, χωρίς κανένας από τους αρμόδιους να πάρει είδηση.

Το χρωστάμε στις οικογένειές τους, με τις οποίες άλλωστε συναντηθήκαμε επανειλημμένα και πρόσφατα και μας κατέθεσαν σχετικό αίτημα.

Το χρωστάμε σε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, που θέλουν να γνωρίζουν πως όταν θα μπουν σε ένα μέσο μεταφοράς, θα φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.”

Δείτε επίσης: Π. Μαρινάκης: Καμία συζήτηση για να αλλάξουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης

Loading