Κούβελας: «Φτάνει η μιζέρια στη Θεσσαλονίκη – Και αρχαία και μετρό»

Να σταματήσει η εσωστρέφεια και η μιζέρια, κάλεσε από το Politic Radio, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας.

Μιλώντας στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», ο κ. Κούβελας, τόνισε πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάμε πίσω, αναφέροντας πως η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι έργα όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ και το γήπεδο του ΠΑΟΚ που αποτελεί την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

Αναλύοντας τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η Θεσσαλονίκη, είπε πως είναι «οι τεχνολογίες αιχμής, η καινοτομία την οποία σηκώνουμε στη Θεσσαλονίκη, με τη Ζώνη Καινοτομίας που παίρνει μπρος. Με το Thess Intec, με την Cisco που ξεκίνησε το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής».

Για προσφυγές στο Στε: Δεν έχουμε την πολυτέλεια για μίζερη εσωστρέφεια

«Συμβαίνουν πράγματα στην πόλη μας», ανέφερε ο κ. Κούβελας, αναφερόμενος στις προσφυγές στο ΣτΕ μερίδας πολιτών επικεφαλής των οποίων είναι ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. «Ας μην επιτρέψουμε σε αυτούς που νοσταλγούν, δεν ξέρω στα αλήθεια τι. Που σκέπτονται, δεν ξέρω στα αλήθεια τί. Δεν έγιναν τα παιδικά τους όνειρα πραγματικότητα; Ευχόντουσαν όταν ήταν μικροί να δούνε μια άλλη Θεσσαλονίκη και δεν το πέτυχαν;

Σήμερα όμως είναι άλλα τα δεδομένα είναι άλλες οι ανάγκες των νέων ανθρώπων έχουμε την ανεργία να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, εκτός τουρισμού, που περνάνε δύσκολα.  Αυτά είναι τα ζητήματα που μας απασχολούν, που είναι η πρώτη προτεραιότητα μας», τόνισε.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια για μίζερη εσωστρέφεια. Φτάνει πιά! Απαντήσαμε και αρχαία και μετρό. Τελεία και παύλα», κατέληξε ο κ. Κούβελας.

Έρχεται τρίτη η παρέμβαση της κυρίας Μέρκελ, μετά από όσα έχει πετύχει όλο αυτό το διάστημα η ελληνική πλευρά.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κούβελας μίλησε για την αποφασιστικότητα των ένοπλων δυνάμεων που φάνηκε και κατά την κρίση στον Εβρο αλλά και τώρα, που σε συνδυασμό με τις κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας, έστειλαν τα απαραίτητα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Το πιο βασικό είναι η διπλωματία που η κυβέρνηση επέδειξε, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ξεκινώντας, ήδη από τον Μάρτιο που μας πέρασε αλλά και τους υπουργούς τους αρμόδιους, και όλους όσοι συμμετείχαν στο χτίσιμο των αναγκαίων συμμαχιών όλο αυτό το διάστημα αλλά και στο μήνυμα το οποίο περάσανε σαφώς, πως δηλαδή, η Τουρκία λειτουργεί ως παράγοντας αποσταθεροποιητικός, μόνο κακό κάνει δηλαδή στην ΝΑ Μεσόγειο και στη γύρω περιοχή και αυτό εδώ θα μπορούσε να έχει συνέπειες που αν ανοίξουν, ίσως δεν θα μπορούν να μαζεύονται», ανέφερε.

«Ο καθένας πήρε το μήνυμα και το διάβασε με βάση τα δικά του συμφέροντα. Ο Ερντογάν πρέπει να μπει στη θέση του», τόνισε ο κ. Κούβελας.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Κούβελας στο Politic Radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4

Δείτε επίσης:

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες, κομμωτήρια

YouTube
YouTube