ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Κρανιδιώτης για αποστρατικοποίηση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την εξουσία για τις Πρέσπες, ο Μητσοτάκης θα χάσει το κεφάλι του»

Εξηγήσεις για το πως βρέθηκε να είναι πρωτοσέλιδο στις Τουρκικές εφημερίδες, έδωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

«Η απάντηση της εφημερίδας Δημοκρατία “Sihtir Git Mr Erdogan”, στην ουσία ήταν αν θέλετε και μια συνολική απάντηση του έθνους σε όσα μας έλεγαν τόσους μήνες οι Τούρκοι», τόνισε.

propoli

Μάλιστα ο ίδιος όπως είπε, μπήκε στο λογαριασμό του twitter του A-Haber, και ανήρτησε φωτογραφία του παππού του που πολέμησε τους Τούρκους.

Λάθος να πάμε να συζητήσουμε με τον «γιαλαντζί Χίτλερ»

Μιλώντας για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία,  υπογράμμισε πως το πρόβλημα είναι πολιτικό και νομικό μαζί.

«Να κάνουμε το λάθος να πάμε στο Μόναχο να συζητήσουμε με τον “Αδόλφο”, τον “περιτετμημένο Αδόλφο”, περί αυτού πρόκειται. Ένας γιαλαντζί Χίτλερ είναι, αλλά  Χίτλερ – επικίνδυνος. Πάμε που πάμε να το κάνουμε αυτό το πράγμα, πιστεύει κανείς ότι αυτό το πράγμα θα ευοδωθεί; Ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση να προκύψει κάτι με όλα αυτά που ζητάνε οι Τούρκοι και με τις ύβρεις και συκοφαντίες;».

Αποστρατικοποίηση: Είναι ήττα, είναι φάουλ, είναι γκριζάρισμα

Αναφερόμενος στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών που θέτε η Τουρκία ήταν κατηγορηματικός.

«Είναι σαν να λέμε στους κατοίκους των νησιών, ότι αναλόγως με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα σας πούμε ποιανού κράτους θα είστε υπήκοοι στο τέλος. Αυτό δεν γίνεται, είναι ήττα,  είναι φάουλ, είναι γκριζάρισμα και αν το αποδεχτούμε. Η διαδικασία, είναι λάθος αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

«Εγώ θεωρώ ανόητες και βλακώδεις τις θεωρίες που λένε ότι όλο αυτό είναι μια συνωμοσία και ότι είναι προκαθορισμένο το αποτέλεσμα και ότι η κυβέρνηση συνωμοτεί σε βάρος της χώρας, με στόχο να πάει να συμφωνήσει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την εξουσία για τις Πρέσπες, αν ο Μητσοτάκης πάει και συζητήσει τέτοια θέματα θα φάει το κεφάλι του και όποιοι το κάνουν αυτό. Λέω ότι πολιτικά, διπλωματικά, νομικά είναι λάθος να κάτσεις και να ακούσεις».

Στρατιωτική θητεία

Για τη στρατιωτική θητεία ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, ανάφερε πως αυτή πρέπει να εξυπηρετεί μόνο τις αμυντικές ανάγκες της χώρας.

«Όποιος έχει υπηρετήσει, ξέρει πάρα πολύ καλά, ότι σε 9 μήνες δεν προλαβαίνει ο άλλος ούτε να μάθει πολλά πράγματα, ούτε να κάνει δύο πλήρεις κύκλους μετά το πέρας της βασικής εκπαίδευσης, ούτε να δημιουργηθεί πνεύμα μονάδας. Η θητεία πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη, όπως απαιτούν οι αμυντικές ανάγκες της χώρας και να αδιαφορήσουνε για τις νεολαίες τις κομματικές οι οποίες πιέζουνε πάντοτε για την ελάχιστη θητεία, γιατί  έτσι ψαρεύουν πελάτες».

Πρόταση της Νέας Δεξιάς για το μεταναστευτικό

«Αυτούς για να τους σταματήσεις, τους μαζεύεις όλους σε απομονωμένα νησιά, Γιάρο, Μακρόνησο», ανέφερε. «Φτιάχνει ο στρατός δομές και ιατρικές. Καζάνι, στρατιωτικό συσσίτιο.  Όποιος μπαίνει παράνομα να μεταφέρεται γρήγορα εκεί. Να διεκπεραιώνεται γρήγορα η αίτηση ασύλου του και αν δικαιούται πραγματικά άσυλο, να παίρνει το άσυλο του και να φεύγει και οι υπόλοιποι θα μένουν εκεί μέχρι να φύγουν να πάνε πίσω στην πατρίδα τους».

Το παράδειγμα των Αλβανών και οι διαφορές με τους σημερινούς μετανάστες

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την αντίστοιχη κατάσταση με τους Αλβανούς μετανάστες. Όταν κατεβήκαν οι Αλβανοί, που ήταν και αυτοί εξαθλιωμένοι, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να βρουν δουλειά, μεροκάματο. Αυτοί εδώ οι τύποι έρχονται και δεν πιάνουν καν το δίσκο με το φαγητό που φάγανε. Θεωρούν ότι το προσωπικό στις δομές ότι είναι οι υπηρέτες τους.  Ότι είναι οι καμαριέρες τους και οι μάγειροι τους. Το μόνο που ψάχνουν είναι τα επιδόματα και είναι πολύ καλά ενημερωμένοι και δικτυωμένοι με την τεχνολογία», ανέφερε και συμπλήρωσε, «κανείς δεν θέλει να έρθει να κάνει την κότα πίσω από το σύρμα, να πάει στην ουσία φυλακή αορίστως».

«Ο Μουζάλας και η Χριστοδουλοπούλου έπρεπε να είναι φυλακή»

Ο κ. Κρανιδιώτης σχολίασε και ένα περιστατικό με τον πρώην υπουργό Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος φέρεται να ζήτησε με απειλή από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, να μην εκτελούν την εντολή τους, κάνοντας επαναπροωθήσεις.

«Ο κ. Μουζάλας και έπρεπε να ελεγχθεί ποινικά, για την απειλή που διατύπωσε, να τους εξαναγκάσει σε παράβαση καθήκοντος και βεβαίως εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει γίνει μια επιτροπή η οποία να ελέγξει και αυτόν και την Τασία Χριστοδουλοπούλου και όποιους άλλους ήταν αρμόδιοι για την κατάσταση την οποία οδήγησαν τη χώρα, για εκείνα τα «λιάζονται» και εκείνη την αδιαφορία που αφήνανε να μπαίνει όποιος θέλει. Θα έπρεπε γι’ αυτό να ελεγχθούν γιατί και αυτά είναι ποινικά αδικήματα και κανονικά η θέση τους θα έπρεπε να είναι στη φυλακή», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Κρανιδιώτης στον Flash 99.4

Διαβάστε επίσης:

Στ. Πέτσας: Η συμφωνία για την επανέναρξη διερευνητικών επαφών με την Τουρκία αποτελεί ένα θετικό βήμα

Loading