Κύπρος: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν


Στην Κύπρο βρίσκεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις κατά την συνεδρίαση της λεγόμενης «Βουλής», η οποία αποτελεί την πρώτη στάση της διήμερης επίσκεψής του στα κατεχόμενα.

propoli

Όπως ο ίδιος δήλωσε, σκοπεύει να ανακοινώσει τα “καλά νέα”στην Βουλή της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, ενώ παράλληλα θα στηθούν γιγαντοοθόνες για την άμεση μετάδοση της ομιλίας του Τούρκου Προέδρου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ αργότερα προβλέπεται να παρακαθίσει σε σύντομη σύσκεψη στο «Προεδρικό» και ακολούθως, το απόγευμα, να μεταβεί στο Μπουγιούκ Χαν όπου θα έχει συνάντηση με νέους, όπως είχε πράξει προ ημερών και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των σχέσεων Τουρκίας-ψευδοκράτους, κλείνοντας με μαζική τελετή για τα εγκαίνια έργων υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί στα Κατεχόμενα.

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Ερντογάν θα κάνει την προσευχή της Γιορτής των Θυσιών στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Μια Μηλιά και μετά την παρέλαση, όπου αναμένεται να στείλει κάποια μηνύματα, θα κάνει μια σειρά από εγκαίνια.

Η τουρκική εφημερίδα «Τούρκιγιε» γράφει, επικαλούμενη ανώτερες πηγές, ότι η επίσκεψη θα έχει ιστορικό χαρακτήρα και θα υπάρξουν εξελίξεις που θα αλλάξουν το μέλλον της Κύπρου.

Σύμφωνα με την Τούρκιγιε θα γίνει επίσης η εξαγγελία επίσημα των εγκαινίων της αεροπορικής βάσης στο Λευκόνοικο για τα τουρκικά drones, IHA – SIHA, «της μεγαλύτερης βάσης στην Μεσόγειο που θα αλλάξει τα ισορροπίες»

Δείτε επίσης: Χαμπέρ Κίπρις: “Τα πέντε πιθανά σενάρια για τις ανακοινώσεις Ερντογάν”

Loading