Κυρ. Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί με την Αναλένα Μπέρμποκ την Παρασκευή

Την Παρασκευή στις 10.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ φτάνει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα εν όψει της διήμερης επίσκεψής της στην πρωτεύουσα. Είναι η πρώτη φορά που γυναίκα ΥΠΕΞ της Γερμανίας επισκέπτεται την Αθήνα. Η ίδια είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί τη χώρα μας τον Ιούνιο ωστόσο σύμφωνα με την ΕΡΤ εξαιτίας της ασθένειας της με τον κορονοϊό ανέβαλε για τον Ιούλιο την άφιξή της στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της Μπέρμποκ

Η υπουργός θα επισκεφθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και την κλειστή δομή προσφύγων στο Σχιστό καθώς και τη διοίκηση της Frontex στην Ελλάδα.

Οι πολιτικές της συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, όπου θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Δένδια.

Στην ατζέντα των συζητήσεων υπάρχουν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, που κάνουν άμεση την ανάγκη συνεργασίας και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων στο ρωσικό φυσικό αέριο από το οποίο εξαρτάται η Γερμανία. Ο ρόλος της Ελλάδας με τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη είναι ιδιαίτερα σημαντικός και έτσι η Γερμανίδα υπουργός στοχεύει στις ελληνο-γερμανικές συνεργασίες.