(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο”

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ με τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν για άλλη μια φορά κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. “Οι εκλογές θα γίνουν σε 12 μήνες για να είμαστε σαφείς. Την άνοιξη του 2023“, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα διέψευσε τα σενάρια του ανασχηματισμού τα οποία πυροδοτήθηκαν μετά την παρέμβαση του στο υπουργικό συμβούλιο, όταν κάλεσε όσους υπουργούς επιθυμούν να ρίξουν το βάρος τους στην επανεκλογή τους να τους διευκολύνει θέτοντάς τους εκτός κυβερνητικού σχήματος. “Δεν ήταν ένας προάγγελος κυβερνητικών αλλαγών. Ήταν μια αυθόρμητη και ανθρώπινη παρατήρηση, δεν ήταν καν προγραμματισμένη. Όλοι έχουμε περάσει από αυτή την διαδικασία και ο σταυρός είναι στο μυαλό οποιουδήποτε βουλευτή”.

«Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος και μπορούμε να πετύχουμε την αυτοδυναμία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει απερίφραστα ότι η ΝΔ “δεν είναι πλέον το συντηρητικό κόμμα το οποίο θυμόμαστε”, τονίζει ότι η μάχη των εκλογών δίνεται και κερδίζεται στον χώρο του Κέντρου και δηλώνει εμφατικά ότι η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον παγκόσμιο δημόσιο διάλογο για τη σύγχρονη, ανθεκτική δημοκρατία.

Οπως αποκαλύπτει, αυτή θα είναι και μία από τις θεματικές ενότητες της ομιλίας του στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο Πρωθυπουργός παίρνει αποστάσεις από τις λογικές διαιώνισης του πολέμου και αλλαγής του συστήματος διακυβέρνησης στη Ρωσία και δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την ευρωπαϊκή δυσκαμψία στο ενεργειακό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν νοείται να πλήττουν περισσότερο τα κράτη-μέλη, ενώ παράλληλα περιγράφει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Ελλάδα ώστε να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Εν όψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία και στη συμμετοχή αμερικανικών επενδύσεων στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει τις εργασίες του ανώτατου κομματικού οργάνου, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων του μέχρι τις κάλπες. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Δείτε επίσης: Συνέδριο ΝΔ – Χαρδαλιάς: «Απόλυτος αυτοσκοπός η άμυνα μας»