Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Πιο αυστηροί οι περιορισμοί σε διασκέδαση (vid)

Αλλάζει τακτική η κυβέρνηση – Πιο νωρίς τα νέα μέτρα

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη, 29.12.2021 στην σκιά του υψηλού αριθμού κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ.

propoli

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι περιορισμοί που θα ανακοινωθούν αναμένεται να είναι πιο αυστηροί στην διασκέδαση από ότι ανακοινώθηκε μέχρι σήμερα.

Σε ερώτηση για το αν θα υλοποιηθούν νωρίτερα τα νέα μέτρα από τις εξαγγελθείσες δηλώσεις ο Γιάννης Οικονόμου, άφησε καθαρά ανοιχτό το ενδεχόμενο για νωρίτερη εφαρμογή λέγοντας πως η κυβέρνηση προσπάθησε πολύ να σώσει τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ωστόσο με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει αναγκάζουν την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική.

«Είχαμε πάρει μέτρα και έτσι σώσαμε τα Χριστούγεννα και φτάσαμε έως εδώ, όταν τα δεδομένα όμως αλλάζουν θα ήταν ολέθριο λάθος να μην προσαρμόσουμε την τακτική μας στα νέα δεδομένα…Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας και να έρθουν τα μέτρα νωρίτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως έμειναν σταθεροί στις βασικές στρατηγικές επιλογές επειδή υπάρχει σχέδιο, όχι στην τύχη.

Ο ίδιος στην συνέχεια δήλωσε πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί αύριο την εφαρμογή των μέτρων από αύριο ή και μεθαύριο και θα κάνει σαφείς συστάσεις για τον τρόπο εορτασμού της πρωτοχρονιάς και λειτουργίας των καταστημάτων διασκέδασης.

Στη συνέχεια αναφερόμενος σε ενδεχόμενο Lockdown στην χώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως στην προκειμένη φάση δεν θα ληφθούν καθολικοί περιορισμοί.

Σχετικά με τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα ο ίδιος δήλωσε πως έχει περιορισμένο ορίζοντα και απέκλεισε την αλλαγή του μέτρου προς το παρόν και για τις επόμενες 15 ημέρες.

Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου ίσως με πιο αυστηρό έλεγχο τεστ. «Θα έχουμε χρόνο μπροστά μας μέχρι τότε για να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν», επεσήμανε ενδεικτικά και τόνισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα ο τρόπος που λειτούργησαν τα σχολεία απέδωσε και έμειναν τα σχολεία ανοιχτά.

Σχετικά με τα καταστήματα ο ίδιος ανέφερε πως δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι και πως δεν έχει εισηγηθεί κάτι σχετικά η επιτροπή.

Δείτε επίσης: Αλλαγή σχεδίων για το ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς

Loading