Λ. Αυγενάκης: Ανάγλυφη ομολογία του πολιτικού αδιεξόδου του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης η πρόταση δυσπιστίας

Λ. Αυγενάκης: Ανάγλυφη ομολογία του πολιτικού αδιεξόδου του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης η πρόταση δυσπιστίας

Ανάγλυφη ομολογία του πολιτικού αδιεξόδου του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης συνολικά, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, κατά την ομιλία του στη Βουλή, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι πρόκειται για μια πρόταση θεσμικά ακραία, πολιτικά αμήχανη και απεγνωσμένη και, δυστυχώς, εθνικά ανεύθυνη.

Ο ΥπΑΑΤ κατήγγειλε την αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση με τον πιο αναίσχυντο τρόπο του πόνου και της οργής των 57 οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, επισημαίνοντας ότι στο κυνήγι της εξουσίας «επιλέγουν ξανά τα ψέματα, την συνωμοσιολογία, τους ακατανόητους συσχετισμούς και την αναίσχυντη κατασπίλωση, με μόνο στόχο να διχάσουν, να καλλιεργήσουν το μίσος και την υποβάθμιση των θεμελιωδών θεσμών της κοινωνίας μας, ώστε να κερδίσουν οι ίδιοι».

Έκανε αναφορά στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, επισημαίνοντας ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη διχαστική της πολιτική απέκτησε σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη και ζητεί το λόγο από μια κυβέρνηση που κάνει τα πάντα για να ρίξει φως στην εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης είπε ότι «αντί η αντιπολίτευση να επιζητά τη σταθερότητα, τη συναίνεση και τη λογική στη χώρα μας, επιλέγει και πάλι, πολιτικούς τακτικισμούς, βιτριολική ρητορική και τον διχασμό. Και εάν ο διχασμός είναι το ιστορικό όπλο των εχθρών της πατρίδας μας, η πολιτική τυμβωρυχία, είναι το όπλο των ανικάνων να αρθρώσουν ουσιώδη πολιτικό λόγο». Για το δικαίωμα των συγγενών των θυμάτων να ζητούν δικαιοσύνη, είπε ότι «δεν ζητούμε να πενθήσουμε βουβοί.

Ζητούμε να πενθήσουμε αποδίδοντας δικαιοσύνη. Και δικαιοσύνη δεν αποδίδεται ούτε με ψέματα ή με δήθεν αποκαλύψεις για συνομωσίες, ούτε με προσπάθεια εκμετάλλευσης του «κοινού περί δικαίου αισθήματος» που έχει δημιουργηθεί και της συναισθηματικής λαϊκής φόρτισης. Η δικαιοσύνη αποδίδεται από τα όργανα της Δικαιοσύνης. Όχι από τα λαϊκά ή τα τηλεοπτικά δικαστήρια» είπε ο κ. Αυγενάκης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Play