Λαϊκή Ενότητα: Νέοι επικεφαλείς οι Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάννα Τσίχλη – Τροποποίησε και το όνομα του κόμματος

Ολοκληρώθηκε προχθές η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΛΑ.Ε. (Λαϊκή Ενότητα), στην οποία συμμετείχαν περίπου 600 αντιπρόσωποι από όλη τη χώρα.

Μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, νέοι επικεφαλής εκλέχτηκαν οι Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάνα Τσίχλη, εισάγοντας έτσι το μοντέλο της συμπροεδρίας, όπως άλλα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη.

propoli

Πέραν της εκλογής των νέων οργάνων, η πανελλαδική συνδιάσκεψη ενέκρινε ομόφωνα την Πολιτική Απόφαση και τον Κανονισμό Λειτουργίας, αλλά και την τροποποίηση του τίτλου σε Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά στα πλαίσια της διεύρυνσης, ανασυγκρότησης και διεύρυνσης της.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του κόμματος:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΛΑΕ, στην οποία έλαβαν μέρος 600 περίπου αντιπρόσωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι, από όλη την Ελλάδα.

Το άνοιγμα της συνδιάσκεψης έκανε ο συντονιστής της Π.Γ της ΛΑΕ Στάθης Λεουτσάκος, και στο προεδρείο των εργασιών ήταν οι, Κώστας Ήσυχος, πρ. Υπουργός και βουλευτής, Νίκος Σακούτης, εκπαιδευτικός πρ. μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, Μάνια Μπαρσέφσκι, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, Δήμητρα Βελέτζα, αγωνίστρια φοιτητικού κινήματος, Βασιλική Αθανασοπούλου, Νομικός.

Τις εισηγήσεις για τις θέσεις της ΛΑΕ παρουσίασαν η Μαριάνα Τσίχλη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, και ο Δημήτρης Στρατούλης, πρ. Βουλευτής και Υπουργός.

Εν συνεχεία απηύθυναν χαιρετισμό στη συνδιάσκεψη εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς από τους, ΜΕΡΑ25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΣΕΚ, ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ , Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, ΔΕΑ.

Χαιρετισμό απέστειλαν οι οργανώσεις ΑΡΙΣ και Χριστιανική Δημοκρατία, και οι Αλέκος Αλαβάνος, Χρήστος Λάσκος, Μάνια Παπαδημητρίου και Γιάννης Ζερδελής.

Στη συνέχεια χαιρέτησαν πρόσωπα και διανοούμενοι της Αριστεράς οι : Κώστας Λαπαβίτσας, πρ. βουλευτής, καθηγητής οικονομικών, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Νάντια Βαλαβάνη, συγγραφέας, πρώην Βουλευτής και Υπουργός, Γιάννης Κουζής, καθηγητής εργασιακών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,
Στράτος Γεωργούλας, καθηγητής Παν. Αιγαίου, περιφ. σύμβουλος Β. Αιγαίου, Βασίλης Λιόσης, εκπαιδευτικός και συγγραφέας και Θωμάς Κώτσιας, πρ. Βουλευτής.

Παραβρέθηκαν επίσης, 15 πρώην βουλευτές της ΛΑΕ και ο πρ. ευρωβουλευτής της Νίκος Χουντής καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, συνδικάτων και άνθρωποι της Αριστεράς, της τέχνης και του πολιτισμού.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ομόφωνη έγκριση της Πολιτικής Απόφασης και του Κανονισμού Λειτουργίας, την ανάδειξη των νέων πολιτικών της Οργάνων και την τροποποίηση του τίτλου σε ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα πλαίσια της διεύρυνσης, ανασυγκρότησης και επανίδρυσης της.
Γραμματείς της ΛΑΕ αναδείχτηκαν οι Δημήτρης Στρατούλης, Μαριάννα Τσίχλη.

Επίσης αναδείχτηκε Πολιτική Γραμματεία εκτός από τους δυο Γραμματείς της ΛΑΕ αποτελείται από τους, Στάθη Λεουτσάκο, πρώην Βουλευτή, Δημήτρη Σαραφιανό, δικηγόρο, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Κώστα Ήσυχο, πρώην Υπουργό και Βουλευτή, Νίκο Σακούτη εκπαιδευτικό, πρώην μέλος του
ΔΣ της ΚΕΔΕ, Δέσποινα Σπανού, νομικό πρώην Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Αναστασία Σταυροπούλου, δικηγόρο, Στρατή Γεωργούλα, καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως ανέναχτος, Βαγγέλη Καλιντεράκη, αγωνιστής του κινήματος της νεολαίας, Θωμά Κώτσια, πρ. Βουλευτή, ως ανένταχτος, Μάνια Μπαρσέφσκι, νομικός, ως ανένταχτη, Βασιλική Αθανασοπούλου, Νομικός.

Τέλος, συγκροτήθηκε Πολιτικό Συμβούλιο αποτελούμενο από, ανένταχτους αγωνιστές, διανοούμενους, αιρετούς αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστές, μέλη κοινωνικών κινημάτων και φορέων, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων , οι Νίκος Χουντής, Κώστας Λαπαβίτας, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννης Κουζής, Γιάννης Ζερδελής, , καθώς και από τους συντονιστές των νομαρχιακών οργανώσεων της ΛΑΕ και πολιτικά στελέχη της.

Δείτε επίσης: ΜέΡΑ25: «Ενορχηστρωμένος μισανθρωπισμός διαπερνά πλέον ολόκληρο το ευρωπαϊκό κατεστημένο»

Loading