Λίνα Μενδώνη: Για πρώτη φορά δεν πλημμύρισε η Ακρόπολη (vid)

H υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρθηκε στις εργασίες στην Ακρόπολη αλλά και την απόφαση της UNESCO για τα γλυπτά του Παρθενώνα

«Ίσως ήταν η πρώτη φορά που η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε, με την έννοια να υπάρχουν νερά, τα οποία να ξεχειλίζουν δεξιά και αριστερά ή να πλημμυρίσουν οι εργοταξιακοί οικίσκοι που υπάρχουν πάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η καταιγίδα “Μπάλλος” έδειξε ότι το αντιπλημμυρικό σύστημα δούλεψε πάρα πολύ καλά. Aυτό που υπήρξε πάνω στην Ακρόπολη ήταν στα φυσικά κοιλώματα των βράχων ή σε κάποια κοιλώματα που φυσικά υπάρχουν πάνω στην Ακρόπολη συγκεντρώθηκε μία μικρή ποσότητα νερού. Από εκεί και πέρα το σύστημα ανταποκρίθηκε πλήρως και έτσι είχαμε μία Ακρόπολη όχι πλημμυρισμένη, και όχι με τα φαινόμενα, τα οποία λίγα χρόνια πριν, ήταν πολύ συχνά σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση».

Σχετικά με την απόφαση της UNESCO για τα γλυπτά του Παρθενώνα: «το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα είναι μία διακρατική διαφορά […] και όχι ένα θέμα που απασχολεί το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Ακροπόλεως, όπως είναι η πάγια θέση της βρετανικής πλευράς. Αποδέχεται ότι οι συνθήκες έκθεσης (σ.σ. στην Duvin Gallery του Βρετανικού Μουσείου) είναι προβληματικές, καθώς έχουμε δει όλοι φωτογραφίες που δείχνουν το νερό να μπαίνει μέσα στις συγκεκριμένες αίθουσες».

Όσον αφορά τις εργασίες στο Τατόι είπε: «προχωρεί η διαδικασία έτσι όπως πρέπει να προχωρήσει για την αναδάσωση, όχι μόνο του ιστορικού πυρήνα, που είναι το άμεσο ενδιαφέρον του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά του ευρύτερου δάσους, του ευρύτερου κτήματος του Τατοΐου. Προκειμένου να προχωρήσουν σωστά οι διαδικασίες, και νομίζω ότι προχωρούν χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες καθυστερήσεις».

Δείτε επίσης: Δ. Γάκης σε Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαι ένας από τους 500 με πολλαπλό μυέλωμα – Θα βγούμε νικητές

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr