Λιβάνιος: «Στόχος μας είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα»

Λιβάνιος: «Στόχος μας είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα»

«Το πλεονέκτημα του εκλογικού νόμου είναι ότι δίνει ένα bonus, ανάλογα με το ποσοστό του πρώτου κόμματος. Πάμε σε ένα εκλογικευμένο bonus» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Επεσήμανε μάλιστα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Φόρουμ, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ότι ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 και έκτοτε «έχουν αλλάξει πολλά» και συμπλήρωσε ότι «στόχος μας είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα. Οι πολίτες και κυρίως οι πιο αδύναμοι θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους. Αυτό ζητούν από την κυβέρνηση, αυτή είναι η δική μας δουλειά. Ο εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άδολη αλλά η πιο δόλια αναλογική με μόνο στόχο να εμποδίσει το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης». 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, έκανε λόγο για την εφαρμογή ενός μεικτού εκλογικού συστήματος σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα έχουμε δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Από το 2009 υποστηρίζω την εφαρμογή ενός μεικτού εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα. Ενισχύει και την τοπική εκπροσώπηση, μεταξύ άλλων. Είναι ευκαιρία να δούμε ένα μοντέλο που θα κρατήσει για πολλά χρόνια».

Ο κ. Λιβάνιος αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία λέγοντας ότι «είναι πολύ νωρίς για να δούμε την επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία. Θα δούμε ποιες δυνάμεις θα επικρατήσουν. Νομίζω ωστόσο πως θα είναι πιο ήπια τα αποτελέσματα του πολέμου για την Ελλάδα». 

Τοποθετούμενος για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, υπογράμμισε ότι «το να εμφανίζονται εταιρείες – “κομήτες” δύο – τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι κάτι που δεν βοηθά γενικότερα. Πρέπει να μπει ένα αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας τους», ενώ τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο και μόνον. Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός επεσήμανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «στις επόμενες εκλογές η κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο της των τελευταίων ετών. Ο λαός περιμένει να λυθούν τα προβλήματα του και γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε».

Δείτε επίσης: Γ. Γεραπετρίτης: «Δεν είμαστε της άποψης ότι πρέπει να πάμε σε γενική μείωση στον ΦΠΑ»

Loading