(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Live η παρουσίαση της επένδυσης της Google – «Eφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός

«Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 15 χρόνια με την Ελλάδα»

Μια πολύ μεγάλη επένδυση -με έμφαση κυρίως στις υποδομές του Cloud- η οποία θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία παρουσιάζεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η πρόεδρος της Google Cloud International Αντερ Φοξ – Μάρτιν θα προχώρησε σε ανακοινώσεις μαζί με την πρόεδρο της ΝΑ Ευρώπης της Google Πέγκυ Αντωνάκου, ενώ το παρών δίνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox Martin, επικαλούμενη σχετική μελέτη η επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού θα συνεισφέρει ως το 2030 συνολικά 2,2 δισ δολ. στο ελληνικό ΑΕΠ και θα υποστηρίξει τη δημιουργία πάνω από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

Στο τέλος της παρουσίασής της ανέφερε μια ιρλανδική παροιμία ότι «οι δύο μειώνουν τον δρόμο» αναφέροντας ότι η συνεργασία του ενός με τον άλλο μικραίνει το ταξίδι.

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 15 χρόνια με την Ελλάδα, είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα και στο μέλλον»

«Η επένδυση αυτή μπορεί να γίνει εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας πως «δεν έχω κρύψει από την πρώτη στιγμή το όραμά μου για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας και βασικό εργαλείο είναι το σχέδιο Ελλάδα 2.0, ένας ενεργός πυρήνας του μετασχηματισμού της πατρίδας μας».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την σημαντική απόφαση της Google να δημιουργήσει ένα Cloud Region της Ελλάδας» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «οι επενδύσεις αυτές αναβαθμίζουν την πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη της αξιοποίησης κεφαλαίων».

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το σχέδιο της Google και ο αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο είναι πολύ σημαντικό και επενδυτικό τόσο σε υποδομές cloud όσο και σε δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης, ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων κ.ο.κ.

Αυτή η εξέλιξη θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο κύρος στο ψηφιακό προφίλ της χώρας μας, η οποία θα μετατραπεί σε «ψηφιακή πύλη» της Ε.Ε. μέσα από μεγάλες επενδύσεις σε υποθαλάσσια καλώδια και data centers.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται – Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο