Μ. Χρυσοχοΐδης: «Η κατάσταση με τα τροχαία και την ασφάλεια στους δρόμους χρήζει άμεσης παρέμβασης»

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Η κατάσταση με τα τροχαία και την ασφάλεια στους δρόμους χρήζει άμεσης παρέμβασης»

«Η κατάσταση με τα τροχαία και τις απώλειες στους δρόμους δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο Ρ/Φ Real FM 97.8. Μιλώντας για τα τροχαία ατυχήματα, ανέφερε πως είναι ένα συνολικό ζήτημα που απαιτεί διαχείριση και ευαισθητοποίηση από όλους μας. «Στον αστικό ιστό, οι παρασύρσεις πεζών είναι συχνές, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές. Η αστυνόμευση δεν αρκεί, απαιτείται αλλαγή αντιλήψεων στην οδήγηση», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκτιμώντας ότι τα προγραμματισμένα μέτρα θα συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάστασης.

Ενδεικτικά μέτρα που σχεδιάζονται περιλαμβάνουν:

  • Μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30χλμ εντός των πόλεων.
  • Ενίσχυση της αστυνόμευσης στις λεωφορειολωρίδες μέσω καμερών.
  • Καμπάνια για τη χρήση κράνους από όλους τους μοτοσικλετιστές.
  • Καμπάνιες ελέγχου κατανάλωσης αλκοόλ κατά τα Σαββατοκύριακα.
  • Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης στους δρόμους του Λεκανοπεδίου.
  • Τοποθέτηση καμερών σε διαβάσεις πεζών και κεντρικές διασταυρώσεις.
  • «Απαιτείται σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, καθώς καθημερινά χάνουμε νέους ανθρώπους στους δρόμους», κατέληξε. Σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό στο Κορωπί, όπου ένας άνδρας επιτέθηκε με κατσαβίδι, ο υπουργός αναφέρθηκε στο ρόλο των αστυνομικών τμημάτων και στις ειδικές ομάδες που συμμετέχουν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

    «Πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών και την κοινωνική ειρήνη», είπε. Επιπλέον, σε ερώτηση για την αντίδραση των αστυνομικών στο περιστατικό, σημείωσε ότι απαιτείται η νόμιμη βία για την εξουδετέρωση βίαιων ατόμων και κάλεσε τους πολίτες να αναφέρουν σε ανάλογα περιστατικά την Αστυνομία άμεσα.

    Σχετικά με τις μισθολογικές αυξήσεις των ενστόλων, ο υπουργός αναφέρθηκε στην αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου, σημειώνοντας ότι «είναι ένα ιστορικό αίτημα που ικανοποιείται». Τέλος, ανέφερε ότι οι αποφάσεις για το ενιαίο μισθολόγιο βρίσκονται υπό επεξεργασία και αναμένονται ανακοινώσεις.

    Loading

    Play