Μ. Κριθαρίδης: Να αποσύρει εδώ και τώρα το Υπουργείο Εργασίας την απαράδεκτη εγκύκλιο που καταργεί το 40ώρο εργασίας

«Να αποσύρει εδώ και τώρα το Υπουργείο Εργασίας την απαράδεκτη εγκύκλιο που καταργεί το 40ωρο εργασίας», ζητά σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25

Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 κ. Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει:

Με αιφνιδιαστική εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας εργασίας του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη καταργείται το 40ώρο και η πενθήμερη εργασία στις επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις. Η απαράδεκτη εγκύκλιος αυτή, της ανεκδιήγητης γενικής γραμματέως που δεν είναι η πρώτη φορά που παριστάνει το τσιράκι της εργοδοσίας, έρχεται μετά την κήρυξη ως υποχρεωτικής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό – τουρισμό.

Η κήρυξη της υποχρεωτικότητας της εν λόγω Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, πέρασε από 40 κύματα μέχρι το Υπουργείου Εργασίας να κάνει αυτό που οφείλει εκ του νόμου. Ακόμα όμως και τότε, η αντεργατική μανία της Μητσοτάκης Α.Ε. δεν σταμάτησε, καθώς η γενική γραμματέας εργασίας έσπευσε με ερμηνευτική εγκύκλιο να δώσει από το παράθυρο στους μεγαλοξενοδόχους, όσα δεν μπόρεσαν να πάρουν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη αυτή εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας και να αποπεμφθεί η γενική γραμματέας εργασίας που παριστάνει την γενική γραμματέα εργοδοσίας.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: «Αυτό που ανακάλυψε ξαφνικά ο κος Μητσοτάκης, δεν είναι η εθνική ευθύνη αλλά το πολιτικό του αδιέξοδο»