O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε δηλώσεις προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες
Η Ελλάδα είναι ταγμένη στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και στην εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε ότι «θα λειτουργήσουμε συλλογικά μαζί με τους εταίρους μας στο να δούμε τον προσφορότερο τρόπο μέσα από τον οποίο θα καταδικαστεί αυτή η συμπεριφορά και βέβαια δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, να το πράξει το μέλλον».
Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε:
«Συνεδριάζουμε σήμερα υπό το βάρος της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Ρωσίας με την αναγνώριση των αποσχιστικών εδαφών της Ουκρανίας. Η Ελλάδα είναι ταγμένη στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και στην εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Για αυτό και θα λειτουργήσουμε συλλογικά μαζί με τους εταίρους μας στο να δούμε τον προσφορότερο τρόπο μέσα από τον οποίο θα καταδικαστεί αυτή η συμπεριφορά και βέβαια δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, να το πράξει το μέλλον. Γι’ αυτό και η σημερινή μας συνεδρίαση, προετοιμάζοντας το ευρωπαϊκό συμβούλιο που τέλος του Μαρτίου, ουσιαστικά θα αναλωθεί σε αυτό το θέμα παράλληλα με την επεξεργασία όλης της υπόλοιπης ατζέντας που θα καταστήσει το κοινό μας σπίτι, την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα πιο ισχυρή».
Δείτε επίσης: Λοβέρδος: «Ευθεία, ρητή και απερίφραστη καταδίκη της Ρωσίας»
- Η εμπειρία που την οδήγησε να απορρίψει το Καράκας
- Σημαντική ύφεση στη σεισμική δραστηριότητα στην Ανύδρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού
- Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 1-0: Η νίκη που αναστάτωσε τη βαθμολογία της Premier League
- Ηνωμένες Πολιτείες: Πιέσεις στην Ουκρανία για την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου
- Τζορτζ Κλούνεϊ: Οδηγεί τρακτέρ, ζει σε φάρμα και αναγνωρίζει τις προκλήσεις του γάμου του με την Αμάλ