Μ. Βαρβιτσιώτης: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ΥΠΕΞ, συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το σπουδαίο ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία φέτος γιορτάζει την εκατονταετηρίδα από την ίδρυσή της. «Η Εκκλησία αποτελεί πυρήνα συσπείρωσης του Ελληνισμού στις ΗΠΑ και στέλνει μήνυμα για την ενότητά του σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός. Και συνέχισε εξαίροντας τη συμβολή της Αρχιεπισκοπής στην πνευματική ζωή, την εκπαίδευση και την κοινωνικο-πολιτιστική δραστηριότητα των ομογενών στις ΗΠΑ, για τους οποίους αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς.

propoli

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ακόμη ότι χάρη στο πολυδιάστατο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει ενισχυθεί σημαντικά η θέση της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ, ενώ ενημερώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο και για τα σημαντικότερα τρέχοντα ζητήματα της ελληνικής ομογένειας, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Μ. Βαρβιτσιώτης: O πόλεμος στην Ουκρανία «ξύπνησε» την ευρωπαϊκή συνείδηση ασφάλειας

Loading