Μ. Βορίδης για Πέραμα: Τα πολιτικά πρόσωπα να προσέχουν τι λένε και τι κάνουν (vid)

Ο υπουργός Εσωτερικών σε πρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση αναφέρθηκε στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα και σε όσα ακολούθησαν

Σχετικά με τα πυρά της αντιπολίτευσης ο υπουργός απάντησε: «από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια ποινική και μια πειθαρχική διαδικασία, κανείς οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός στο τι λέει και το τι κάνει. Ιδίως τα πολιτικά πρόσωπα. Δεν το λέω αυθαίρετα αυτό. Αυτό το λέω γιατί στην πραγματικότητα γιατί υπάρχουν κατευθύνσεις από το Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που λένε πως τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να απέχουν από οποιαδήποτε δήλωση για συγκεκριμένες υποθέσεις που να κατευθύνουν προς τα κάπου τη δικαστική κρίση».

Όσον αφορά την επίσκεψη του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου στη ΓΑΔΑ είπε: «Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε. Σε μια υπόθεση που είναι υπό έρευνα, ο υπουργός επικοινωνεί με τον συγγενή του θανούντα, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν άνθρωποι που είναι της υπηρεσίας, είναι αστυνομικοί -στους οποίους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, αλλά εν πάση περιπτώσει ακόμα και από ενδιαφέρον για να δει τη δική τους οπτική. Κατά τη γνώμη μου, σωστά ο κ. Θεοδωρικάκος τους επισκέφτηκε».

Τόνισε πως δεν έχει γνώση της τοποθέτησης του Άδωνι Γεωργιάδη που έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς: «Δεν την έχω ακούσει αυτή τη δήλωση, δεν μπορώ να σχολιάσω να κάτι που δεν έχω ακούσει. Ισχύει όμως αυτό που σας είπα: Για ανοιχτές υποθέσεις κάποιος πρέπει να έχει έναν λόγο ιδιαίτερα προσεκτικό και εν πάσει περιπτώσει όταν δεν ξέρει τα πραγματικά δεδομένα και τους ισχυρισμούς που θα ακουστούν, δεν μπορεί να παίρνει θέση στα ζητήματα αυτά» και πρόσθεσε πως: «Έχουμε να ερευνήσουμε κατά πόσο έχουν γίνει τα ενδεδειγμένα από πλευράς πολιτείας. Η απάντηση είναι πως υπάρχει μια ποινική δίωξη, άρα υπάρχει μια διαδικασία, υπάρχουν κατηγορούμενοι που θα απολογηθούν, την Τετάρτη θα πάνε στον ανακριτή. Υπάρχει και η πειθαρχική διαδικασία. Έγιναν τα ενδεδειγμένα από πλευράς πολιτείας για να διερευνηθούν οι συνθήκες του εν λόγω περιστατικού; Έγιναν! Τώρα, εκείνο το οποίο είναι απολύτως ανεύθυνο είναι αυτό που διάβασα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Παρεμβαίνει σε μια ανοιχτή διαδικασία»

«Ο χειριστής δικηγόρος, πολύ σωστά λέει πως δεν έχει πάρει τη δικογραφία. Ο κ. Σπίρτζης σπεύδει και παίρνει θέση. Λέει πως είναι ακροδεξιοί! Πού το ξέρει; Έχει γενική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το έγκλημα;», διερωτήθηκε κλείνοντας.

Οι δηλώσεις του:

Δείτε επίσης: Στη ΓΑΔΑ ο Θεοδωρικάκος – Επισκέφθηκε τους κρατούμενους αστυνομικούς (pic & vids)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr