Η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ξεκίνησε με δύο δηλώσεις: δεν παρακολούθησε την τηλεμαχία, ούτε πήγε στη βράβευση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Για το debate, ανέφερε ότι διάβασε πως ήταν ενδιαφέρον και χαρακτήρισε «ευγενείς φιλοδοξίες» το στόχο που έθεσε η Άννα Διαμαντοπούλου στην προσπάθειά της να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός τόνισε ότι έχουν κατατεθεί 5.000 ερωτήσεις από τους βουλευτές της συμπολίτευσης κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Βεβαίωσε ότι η ερώτηση των έντεκα βουλευτών είναι «πλήρως διαχωρισμένη» από την υπόθεση του διαγραφέντα βουλευτή Μάριου Σαλμά και συμπλήρωσε ότι δύο εκ των έντεκα συμμετείχαν και στην επιτροπή δεοντολογίας που εξέτασε την υπόθεση.
Η λεγόμενη αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και η παράβαση των κανόνων δεοντολογίας ενόχλησαν πρωτίστως και γι’ αυτό ελέγχθηκε. Ο Μ. Βορίδης ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως ότι ο Μ. Σαλμάς δεν έκανε δευτερολογία στην κοινοβουλευτική του ερώτηση και ότι τα έγγραφα που ζήτησε του δόθηκαν μέσω της κοινοβουλευτικής οδού. Κατά τον υπουργό, η «σκανδαλώδης» σύμβαση έχει κριθεί νόμιμη από τα διοικητικά δικαστήρια.
Συνεχίζοντας, ο υπουργός αντέτεινε ότι «το να επανέρχεσαι στο θέμα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς είναι αυτό που οδηγεί στην αποπομπή». Ο κ. Βορίδης εμφατικά τόνισε ότι οι ισχυρισμοί του κ. Σαλμά δεν μπορούν να θεωρούνται σοβαροί, αφού αφορούν μια ήδη κριθείσα υπόθεση.
Αναφορικά με το πολιτικό σκηνικό στα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος, τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στο σύνολο των Ελλήνων και διεκδικεί την ψήφο τους». Αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει τις κέντρα υποδοχής και τον αριθμό των μεταναστών, ερωτώντας αν αυτό δεν θεωρείται καλή διαχείριση.
Ο πολίτης ωφελείται από τη μεγέθυνση της οικονομίας και τις 400.000 νέες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ο υπουργός υπογράμμισε ότι, παρά την πίεση που υφίστανται αρκετά νοικοκυριά, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με πριν.
Καταλήγοντας, ο Μ. Βορίδης αναφέρθηκε στην κατηγορία ότι οι πολιτικές τους ευνοούν τους λίγους, διερωτώμενος: «Οι 400.000 θέσεις εργασίας ήταν για τους λίγους;»