Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Έκτρωμα» το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης – «Επιβάλλει εργασιακή ζούγκλα»

Σκληρή κριτική στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαπέλυσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου – Το χαρακτήρισε «νομοσχέδιο-έκτρωμα» που «καταργεί το 8ωρο και μειώνει τους μισθούς».

«Το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαιώνει και ενισχύει την κριτική μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να επιβάλλει όσα δεν τόλμησαν ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις», δήλωσε η δήλωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Τόνισε ότι το νομοσχέδιο «καταργεί το 8ωρο και μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει τις ατομικές συμβάσεις και τις απλήρωτες υπερωρίες, καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας», ότι «πραγματοποιεί μία επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας και στοχεύει στον εκφοβισμό των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε επιπλέον ότι «οι αναγκαίες διατάξεις ενσωμάτωσης, όπως για τη βία και την κακοποίηση στην εργασία και τις γονικές άδειες, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τον αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας».

Η αρμόδια τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει «αποφασιστικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα».

Σήμερα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επέκρινε και αυτή το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Δείτε επίσης: Αρ Πελώνη: Η κυβέρνηση προστατεύει και κατοχυρώνει το 8ωρο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube