Μακρόν σε Χέρτζογκ: Στέλνουμε μήνυμα στη Χεζμπολάχ να μείνει μακριά από τη σύγκρουση

Στο Ισραήλ βρίσκεται από το πρωί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ιτζχάκ Χέρτζογκ και τόνισε πως αυτό που έχει απόλυτη προτεραιότητα, είναι η επιστροφή των απαχθέντων που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, η χώρα του «στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και θα κάνει τα πάντα για να αποκαταστήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

propoli

Ο Μακρόν τόνισε πως «είναι καθήκον μας να πολεμήσουμε κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων», αλλά πρέπει να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης. «Αυτό που συνέβη στο Ισραήλ, δεν θα ξεχαστεί ποτέ και θα είμαστε εδώ σήμερα, αύριο και μεθαύριο – για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Αυτοί οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν μόνο και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι και ήθελαν να ζήσουν ειρηνικά», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Η Γαλλία χρησιμοποιεί την επιρροή της στον Λίβανο για να προσπαθήσει να εμποδίσει τη Χεζμπολάχ να συμμετάσχει στην εκστρατεία και σύμφωνα με τον Μακρόν: «Έχουμε στείλει μηνύματα σε άλλες πιθανές τρομοκρατικές οργανώσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση. Φυσικά στέλνουμε μήνυμα και στη Χεζμπολάχ».

Ο Χέρτζογκ από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Μακρόν για την επίσκεψή του και την αλληλεγγύη που εξέφρασε στη συνάντησή του με τις οικογένειες των απαχθέντων. «Ξέρω ότι μοιράζεστε μαζί μου την αίσθηση ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ενός Ισραηλινού πολίτη και κάποιου που έχει επιπλέον οποιαδήποτε άλλη υπηκοότητα», είπε ο Χέρτζογκ. «Τελικά, όλοι οι Ισραηλινοί είναι ένα – στρατιώτες, πολίτες και ξένοι πολίτες – και τους θέλουμε όλους δίπλα μας το συντομότερο δυνατό». Ο Ισραηλινός πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα του παρακολουθεί στενά τι συμβαίνει στο Λίβανο.

«Η Χεζμπολάχ παίζει με τη φωτιά, η σατανική αυτοκρατορία του Ιράν που τους στηρίζει εργάζεται καθημερινά για να βλάψει την περιοχή. Δεν επιδιώκουμε μια σύγκρουση στα βόρεια σύνορα ή με οποιονδήποτε άλλο. Επικεντρωνόμαστε στην καταστροφή των υποδομών της Χαμάς και στην επιστροφή των πολιτών μας, αλλά αν η Χεζμπολάχ μας παρασύρει σε πόλεμο θα πρέπει να είναι σαφές ότι ο Λίβανος θα πληρώσει το τίμημα».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – Πανηγυρίζει ο Ν. Καρανίκας: «Το κόμμα απαλλάσσεται από τη φράξια που ταλαιπωρεί τον Κασσελάκη» (ΦΩΤΟ)

Loading