Μαργαρίτης Σχοινάς: «Οι Ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για τους πολίτες να συνεκτιμήσουν τα πάντα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως εξήγησε στο MEGA ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάθε χρόνο τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει μία ακτινογραφία της κατάστασης του κράτους δικαίου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

propoli

«Η τελευταία έκθεση της Επιτροπής δεν έχει αντιστοιχία με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η έκθεση της Επιτροπής δεν δίνει την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι η Ουγγαρία του νότου», είπε.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών δήλωσε πως οι δικαστές ολοένα και διευρύνουν την προσέγγιση όσων θα παραπέμψουν στη δίκη.

«Για τη σύμβαση 717 πολύ σωστά ρωτάνε οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς και πολύ σωστά οι Έλληνες δικαστές εκτιμούν εάν το θέμα αυτό πρέπει να παραπεμφθεί με τους επιχειρησιακά υπεύθυνους ή ξεχωριστά».

Για τις Ευρωεκλογές σχολίασε πως είναι μία ευκαιρία για τους πολίτες να συνεκτιμήσουν τα πάντα.

«Η σύνθεση των εθνικών αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκύπτει μέσα από εθνικές διαδικασίες. Κάθε κράτος έχει τις εκλογικές διαδικασίες που του αναλογούν. Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές είναι μία ευκαιρία για τους πολίτες να συνεκτιμήσουν τα πάντα, τα θέματα της ατομικής διαγωγής αλλά και το κατά πόσο οι βουλευτές μπορούν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορούν να επηρεάζουν αποφάσεις προς όφελος της χώρας τους», είπε.

Μία από τις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας είναι η γεωπολιτική ενηλικίωση της Ευρώπης, όπως και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Δείτε επίσης: Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Σάλος για την αποστολή δεκάδων email σε Έλληνες του εξωτερικού

Loading