Μαρινάκης για αγρότες: «Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να δοθεί κάτι περισσότερο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε στην ΕΡΤ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε Ελλάδα και Βρυξέλλες λέγοντας πως «δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να δοθεί κάτι περισσότερο» αλλά υπάρχουν περιθώρια «για περισσότερη πίεση εκτός συνόρων».

Ο πρωθυπουργός στις 11 Μαρτίου αναμένεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλία καθώς «μέχρι τότε θα έχει παραδοθεί η μελέτη γιατί η συζήτηση δεν έχει να κάνει μόνο με τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέας αλλά μια συζήτηση για το μέλλον της Θεσσαλίας». Όπως πρόσθεσε «εμείς είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα των παροχών. Μετά την τελευταία συζήτηση που έγινε με τους αγρότες καλύφτηκαν αρκετά από τα διαχρονικά αιτήματα των αγροτών».

propoli

«Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να δοθεί κάτι περισσότερο. Όμως υπάρχουν περιθώρια για ακόμα πιο έντονη πίεση εκτός συνόρων, όπως έχουμε ξεκινήσει καιρό – όχι τώρα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Προσπαθούσαμε να πείσουμε την Ευρώπη σε μία πιο ήπια μετάβαση, ήπια προσαρμογή στη «πράσινη» μετάβαση».

Σχετικά με τις παράνομες ελληνοποπιήσεις ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «ακόμα πιο εντατικοί έλεγχοι. Είναι μία πολιτική η οποία μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής γιατί δεν έχει αυτό που λέμε δημοσιονομικό κόστος, δεν είναι αυτό που λέμε παροχές, όμως μία κυβέρνηση η οποία επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη».

«Θα γίνει και συζήτηση στο Υπουργικό για τα ζητήματα» συνέχισε.

Απαντώντας για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν είναι θεσμικά σωστά να αξιολογήσω ποιος είναι καλύτερος και ποιος χειρότερος. Η εικόνα μιλάει από μόνη της».

«Θέλω να σταθώ σε δύο σημεία. Το πρώτο έχει να κάνει με τις πολιτικές. Αυτό το οποίο είδαμε τις δυόμιση μέρες στο Τάε Κβον Ντο είναι το αποτέλεσμα όλων όσων ζήσαμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και όταν εκλήθη να διαδραματίσει τον πολύ σημαντικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αναφέρομαι στο 2019-2023. Ο μηδενισμός αποτυπώθηκε στις κάλπες των εκλογών».

«Περιμένουμε εναλλακτική πρόταση και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

«Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας αλλά όλο αυτό το οποίο συμβαίνει πάει πίσω στην διατύπωση μιας σοβαρής αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης»

«Η χώρα έχει προχωρήσει σε πολλά επιμέρους σημεία μπροστά. Έχουν ψηφιστεί πολλά νομοσχέδια. Ξεκινήσαμε κατευθείαν με την σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί με τους πολίτες. Είναι περίπου 7-8 μήνες που γίνονται σημαντικές κινήσεις, προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέγαμε προεκλογικά».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν ποινικό κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγκληματιών».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια υπογράμμισε ότι «τα δημόσια πανεπιστήμια παίρνουν χρηματοδότηση που ζητούσαν για δεκαετίες, παίρνουν ελευθερίες. Δεν εκπλησσόμαστε από τη στάση του κυρίου Ανδρουλάκη στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια».

Δείτε επίσης: Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κάνει καλό στον τόπο να έχει μία τέτοια εικόνα στην αξιωματική αντιπολίτευση

Loading