Μαρινάκης για Μέση Ανατολή: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αισιόδοξος δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ότι δεν θα κλιμακωθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηριχθούν οι πολίτες σε περίπτωση που υπάρξουν επιπτώσεις στην οικονομία και αυξήσεις στα καύσιμα. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας των πολιτών.

propoli

«Στο επιμέρους πεδίο της οικονομίας και των έκτακτων περιστάσεων που δεν ήταν λίγες τα τελευταία χρόνια, αντιλαμβάνεσθε ότι έχει αποδείξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι σε περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων δεν αφήνει ποτέ τους πολίτες αβοήθητους, απροστάτευτους, πάντα με την δυναμική και τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Αλλά το ξαναλέω: δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάποιος λόγος να μεταφέρουμε κάποια περαιτέρω ανησυχία στους πολίτες. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και περιμένουμε μία αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση για πιθανές επιπτώσεις στην οικονομία από μία κλιμάκωση και κάποια μέτρα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να ληφθούν, καθώς οι βενζινοπώλες ήδη προειδοποιούν, μέσω εκπροσώπων τους, ότι ως το τέλος της εβδομάδας η βενζίνη θα αυξηθεί.

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε και τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι αφού η Ελλάδα είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, αν μας ζητηθεί πρέπει να ανταποκριθούμε ώστε να βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη ακόμη πιο γρήγορα, λέγοντας:

«Η ελληνική θέση περιγράφηκε αναλυτικά και διεξοδικά μετά την χθεσινή σημαντική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Είναι αυτή όπως ακριβώς αποτυπώθηκε. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από αυτά και όπως αντιλαμβάνεστε, εμείς είμαστε, όπως πρέπει, σε απόλυτη επιφυλακή και με πολύ άρτια ενημέρωση. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο, για να μην υπάρχει οποιαδήποτε και ανησυχία και προς τους πολίτες».

Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι μία σταθεροποιητική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή, το έχει αποδείξει πολλάκις και σε κάθε περίπτωση όσα διαμήνυσε χθες ο πρωθυπουργός εκφράζουν πλήρως και την κυβέρνηση και την χώρα».

Loading