Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων

Ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98,9 FM, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά ότι χρησιμοποιεί επικοινωνιακά παιχνίδια, αυτή τη φορά επωφελούμενο από την κατάσταση των δυστυχών ανθρώπων.

«Αυτό που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κίνηση, το ότι έφερε το κατηγορητήριο, είναι μόνο στο μυαλό του. Είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Υπάρχει μια διαδικασία που προβλέπει το σύνταγμα της χώρας. Ο κανονισμός του κοινοβουλίου. Η σύνταξη κατηγορητηρίου.

propoli

Να το συνοδέψει κάποιος με 30 τουλάχιστον υπογραφές και κατάθεσή του στον πρόεδρο της βουλής, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο κανονισμός.

Αυτό το οποίο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι ακόμα στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων, το οποίο ξεκίνησε από το Instagram και το TikTok και κατέληξε σε μία μη επίδοση, ούτε καν επίδοση, σε έναν αναρμόδιο που απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη, αναρμόδιο για το θέμα, τον κ. Καλαφάτη. Όλο αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν είχε καμία ουσία» τόνισε.

«Για να απαντήσουμε, πρέπει να έχουμε ένα κανονικό αίτημα, με κανονικό κατηγορητήριο, με κανονικές υπογραφές εκεί που προβλέπεται από τον νόμο. 

Δεν θα παρακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το Σύνταγμα, ούτε την κοινοβουλευτική διαδικασία, ούτε θα απαξιώνει τους θεσμούς για να κάνει παιχνίδι» πρόσθεσε.

Όλα στη Δικαιοσύνη – Όλα στο φως

Αναφορικά με την πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με την τη στάση της ΝΔ ως προς τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ανέφερε: «Μας κατηγορείτε για κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε.

Δηλαδή, μας κατηγορείτε γιατί δεν ψηφίζουμε ή γιατί δεν απαντάμε σε κάτι το οποίο δεν έχουμε ερωτηθεί. Τα κόμματα, οι βουλευτές, όσοι μετέχουμε στο δημόσιο διάλογο, μετέχουμε με κάποιους κανόνες.

Το να καθόμαστε να απαντάμε σ’ ένα αίτημα, που έχει υποβληθεί μόνο στα λόγια – αν έρθετε εσείς στο γραφείο μου και μου ζητήσετε ως δικηγόρο να σας καταθέσω μια μήνυση κατά κάποιου και σας πάρω λεφτά, αλλά τη μήνυση την καταθέσω στο ταχυδρομείο, στα ΕΛΤΑ, τότε θα σας εξαπατήσω.

Η μήνυση κατατίθεται στην εισαγγελία ή σ’ ένα αστυνομικό τμήμα. Πρώτον. Δεύτερον, που βοηθάει όλο αυτό στη διαλεύκανση της υπόθεσης, όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι;

Πουθενά. Συμφωνώ σ’ αυτό. Αλλά, αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη. Εμείς τι λέμε; Όλα στη Δικαιοσύνη. Όλα στο φως».

«Υπάρχει κάτι το οποίο έχει αιτηθεί η δικαιοσύνη από οποιονδήποτε και η δήθεν κακιά κυβέρνηση το έχει αποσιωπήσει, το έχει απορρίψει; Τίποτα. 

Και να σας πω και κάτι. Εμείς δεν έχουμε απορρίψει από πριν τίποτα. Αλλά, αν με ρωτάτε γι’ αυτό το οποίο υπονοείται από την αντιπολίτευση – δεν λέγεται ξεκάθαρα – αν μπορεί να πάει ένας υπουργός για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ότι ήθελε, δηλαδή, να σκοτωθούν αυτοί οι άνθρωποι, που χάθηκαν τόσο άδικα, τότε προφανώς η απάντηση είναι όχι» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Ανακοινώθηκαν νέες υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Loading