Με αντιπροσώπους της ΔΕΗ συναντήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Με συνοδεία επιφανών στελεχών του ΜέΡΑ25

Συνάντηση είχε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ2, κ. Γιάνης Βαρουφάκης με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Στη μεταξύ τους συζήτηση εξέφρασε την σταθερή του εναντίωση στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ στην συνάντηση παρέστη ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης, ο διευθυντής της Κ.Ο, Αλέξης Σμυρλής, ο εκπρόσωπος Τύπου, Μιχάλης Κριθαρίδης και η συντονίστρια του Συνδικαλιστικού Τομέα, Ελένη Βουβουλούδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, δήλωσε «πως το μέτωπο του ξεπουλήματος υπερβαίνει το ζήτημα αυτής καθεαυτής της ΔΕΗ, καθώς η αγορά ενέργειας είναι ένα ιδεολόγημα που κρύβει συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα.» «Αρχή του κακού είναι η δημιουργία του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και η κατάργηση του αποτελεί το πρώτο βήμα για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του αγαθού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μίλησε για την ξαφνική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω της απώλειας του οργανισμού από δημόσια χέρια  και εστίασε και στο ζήτημα της παραχώρησης των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ, τα οποία κατά τον ίδιο θα έπρεπε να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Είπε χαρακτηριστικά, ότι «μόνο με μια δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού μπορεί να ασκείται και μια κοινωνική πολιτική, ειδάλλως οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές, νοικοκυριά αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα είναι τρομαχτικές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και συμπλήρωσε πως «το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό, μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε επίσης, ότι «πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο που υλοποιείται, ένα σχέδιο των μνημονιακών κυβερνήσεων και όχι μόνο, αλλά και της τρόικας, απέναντι στο οποίο πρέπει να δούμε, στο πλαίσιο και της σημερινής συγκυρίας των ανατιμήσεων, πως μπορεί όχι μόνο να φρενάρει αλλά και να ανατραπεί. «Πρέπει να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις, τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από την κοινωνία ευρύτερα» ολοκλήρωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο κ. Αδαμίδης  ενημέρωσε το ΜέΡΑ25 για την αιφνιδιαστική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, «που θα σημαίνει την πλήρη καταστροφή για τη δημόσια και κοινωνική επιχείρηση της ενέργειας της χώρας, θα σημαίνει τεράστιες αυξήσεις για τους καταναλωτές, σε αυτή την ξέφρενη κούρσα των αυξήσεων που ήδη υπάρχει» και τόνισε την ανάγκη να σταματήσει, γιατί είναι καταστροφικό για την κοινωνία και τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

Δείτε επίσης: Οριστική διαγραφή του δημιοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε από την ΕΣΗΕΑ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ