(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής o σχεδιασμός των πρώτων 6 μηνών για το ΕΚΑΒ

Συνάντηση εργασίας με Χρυσοχοΐδη για τα προβλήματα του ΕΣΥ – Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη εντάσσεται στο πλαίσιο των περιοδειών του στα υπουργεία

Στο υπουργείο Υγείας έφτασε στις 10 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεύτερη από τις επισκέψεις που έχει ξεκινήσει στα υπουργεία.

propoli

Στην είσοδο του υπουργείου τον περίμενε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ανέβηκαν μαζί στον δεύτερο όροφο όπου είναι το γραφείο του υπουργού και πραγματοποιείται ήδη συνάντηση εργασίας.

«Αποδέχθηκα την εισήγηση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ώστε πιθανότατα και σήμερα να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αξιοποίηση Ενόπλων Δυνάμεων και Πυροσβεστικής στο ΕΚΑΒ». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε για άλλη μαι φορά τη δέσμευσή του για τη βελτίωση του συστήματος υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών. Επίσης, ανέφερε ότι σύντομα θα γίνουν ανακαινίσεις σε κέντρα υγείας και δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με τη συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Έχουμε στα χέρια μας τον μπλε φάκελο που περιγράφει τις δεσμεύσεις για να αυξήσουμε τον βαθμό πρόσβασης και εξυπηρέτησης των πολιτών στο ΕΣΥ», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης , προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς οδηγίες.

Προσλήψεις

Μάλιστα, εντός των έξι αυτών πρώτων μηνών της θητείας της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο κ. Χρυσοχοΐδης καλείται να οργανώσει μόνιμες συνέργειες μεταξύ του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων για τις διακομιδές και τις αεροδιακομιδές ασθενών, ενώ άμεσα φαίνεται ότι θα θέσει επίσης σε εφαρμογή τη διενέργεια των προσλήψεων ικανού μέρους από τους συνολικά 1.000 πρόσθετους υγειονομικούς, οι οποίοι θα πυκνώσουν τη στελέχωση του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα μέσα στη νέα τετραετία.

Στόχος, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει ότι θα έχει ο ίδιος προσωπική εποπτεία στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής Υγείας, είναι το ΕΚΑΒ να μειώσει δραστικά και άμεσα τους χρόνους της ανταπόκρισης των ασθενοφόρων, των μοτοσυκλετών και των κινητών ιατρικών μονάδων του στα περιστατικά σε όλη τη χώρα, καθώς το ΕΚΑΒ αποτελεί έναν από τους δύο πυλώνες της εισόδου των πολιτών στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Η Αχτσιόγλου σε “ανοιχτή γραμμή” με Χαρίτση – Ποιες υποψηφιότητες βρίσκονται στο “τραπέζι”

Loading