«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση»

Του Νίκου Καραγιαννακίδη*

Η κυνική ομολογία της κ. Έφης Αχτσιόγλου πως η πανδημία είναι ευκαιρία για την Αριστερά καθώς ποτέ της δεν τα πήγαινε καλά με την κανονικότητα δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει: Πείθεται ακόμη και ο πλέον δύσπιστος για την πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων που κατέστρεψαν τη χώρα για μια πενταετία, για τον πολιτικό τους αριβισμό, την χωρίς αιδώ και ενδοιασμούς δίψα τους για την ανάκτηση της εξουσίας με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν οι πολιτικοί της συνοδοιπόροι, ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος, μετά τις εξαγγελθείσες εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο και τις προειδοποιήσεις για τη διαφορετική «δεύτερη φορά Αριστερά», η κ. Αχτσιόγλου, που θεωρείται -ειρήσθω εν παρόδω- χαμηλών τόνων και μετριοπαθής πολιτικός, έπαθε κρίση ειλικρίνειας και παραδέχτηκε δημόσια τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ξεσκεπάζοντας το αισχρό πολιτικά πρόσωπο του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει πιστό στα τσιτάτα του «μεγάλου τιμονιέρη» τους, του Μάο: «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» δίδασκε και οι εν Ελλάδι θαυμαστές του πιστεύουν πως η πανδημία, οι νεκροί, η οικονομική αιμορραγία, ο φόβος, η αγωνία, προκαλούν την αναταραχή που απαιτείται ώστε να «γκρεμιστεί» ο παλιός κόσμος και να γεννηθεί κάτι νέο και διαφορετικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας και οι εν Ελλάδι Podemos του επενδύουν πολιτικά στην αναταραχή.

Αυτό, όμως, που προκαλεί ανατριχίλα, είναι το ό,τι μια παγκόσμια κρίση που καθήλωσε τους τελευταίους 18 μήνες όλο τον πλανήτη επιχειρείται να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς και ευκαιρία για ένα κόμμα ώστε να επιστρέψει στην εξουσία…  Είναι πλέον σαφές πως η προσπάθεια της Κυβέρνησης να επιστρέψει το ταχύτερο η χώρα στην κανονικότητα υπονομεύεται εκ των έσω από ένα κόμμα αδίστακτο, ένα κόμμα που χαρακτηρίζει τους εμβολιασμούς «ξεστοκάρισμα», που καλεί τους τουρίστες να μην επισκεφθούν την Ελλάδα, όπως ανερυθρίαστα προέτρεψε ο ευρωβουλευτής τους Πέτρος Κόκκαλης!

Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Είναι κεντρική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης μέσα από το εργοστάσιο παραγωγής fake news, επιζητούν την εξουθένωση της κοινωνίας, «παίρνουν το ρίσκο» των εκατοντάδων συγκεντρώσεων και πορειών για να ικανοποιήσουν τα θέλω τους… Όμως η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Και καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Ο Ιγγλέσιας στην Ισπανία είχε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια να πάει σπίτι του… 

* Ο Νίκος Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος, πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης

YouTube
YouTube