ΜέΡΑ 25: Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε τα κείμενα για το συνέδριο – Ο Γ. Βαρουφάκης έθεσε το κόμμα «σε θέση μάχης»

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ 25.

Βασικός άξονας ήταν η έγκριση των τελικών κειμένων βάσης του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στις 4, 5 και 6 Ιουνίου στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

Τις εργασίες έκλεισε ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έκανε λόγο για έναν εξαιρετικό προσυνεδριακό διάλογο.

«Το ΜέΡΑ25 δεν μεγαλώνει μόνο, αλλά και ωριμάζει πολιτικά», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε ότι «η συζήτηση που έχει γίνει είναι εξαιρετική και πρέπει να ριζοσπαστικοποιηθούμε ακόμα περισσότερο απ’ όταν ξεκίνησε το πανευρωπαϊκό κίνημα μας».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι το «συνέδριο μας που θα γίνει σε αυτή την ταξική συνοικία της Αττικής, στη Δραπετσώνα, θα είναι το εμβόλιο της ενίσχυσης της συλλογικότητας μας στην προσπάθεια να διεμβολίσουμε το μνημονιακό κατεστημένο και να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια σε ένα ολόκληρο, απάνθρωπο και περιβαλλοντοκτόνο σύστημα εκμετάλλευσης».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 υπογράμμισε ότι «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και θέση μάχης για όλα όσα έρχονται σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Είμαστε απαραίτητοι για το προοδευτικό κίνημα και για τους πολίτες της χώρας όσο κι αν η ολιγαρχία, τα ΜΜΕ και το μνημονιακό σύστημα θέλουν να μας αφανίσουν».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε και εκτενή αναφορά «στο Απαρτχάιντ που χτίζει η ηγεσία του Ισραήλ στην Παλαιστίνη μαζί με τα ΜΜΕ, το ΝΑΤΟ και τους εγχώριούς της μνημονιακούς συμμάχους».

Επίσης, αναφέρθηκε και στο Φόρουμ των Δελφών χαρακτηρίζοντας το «ως ένα “Δελφινάριο της Κλεπτοπίας” στο οποίο πέραν της ολιγαρχικής ΝΔ, συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ της συνθηκολόγησης με “αριστερό” πρόσημο».

Η συνεδρίαση άρχισε με μία εισαγωγική τοποθέτηση του συντονιστή της ΚΕ του ΜέΡΑ25 Κώστα Μπιτσάνη, ο οποίος έκανε λόγο για έναν εποικοδομητικό και παραγωγικό προσυνεδριακό διάλογο.

Ακολούθως, το λόγο πήραν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, συζητώντας και εγκρίνοντας τα κείμενα βάσης.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 ολοκληρώθηκαν με την υπερψήφιση ενός ψηφίσματος «ενάντια στην εργασία τις Κυριακές και ιδιαίτερα την αιφνίδια απόφαση για ανοιχτά καταστήματα, τόσο αυτή, όσο και την επόμενη Κυριακή, συνεχόμενα, παρά τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων».

Δείτε επίσης: Κουτσούμπας στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ: “Αλληλεγγύη στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube