ΜέΡΑ 25: «Μια πρώτη νίκη για τον συνεχιζόμενο αγώνα των διανομέων!»

Ανακοίνωση για την νίκη των ντελιβεράδων κόντρα στον efood εξέδωσε το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι ο αγώνας τον εργαζομένων συνεχίζεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση των διανομέων, με καθολική στάση εργασίας και μαζικότατες δυναμικές μοτοπορείες σε όλη την Ελλάδα, καθώς και μετά το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα τους από όλο τον κόσμο, μια πρώτη νίκη!

Η εταιρεία μετατρέπει τις συμβάσεις ορισμένου σε αορίστου χρόνου για 2018 διανομείς και δηλώνει ότι θα διαπραγματευτεί μαζί τους για τους τρόπους αξιολόγησης.

Μένουν ακόμα πάρα πολλά για να θεωρήσει κανείς ότι οι συνθήκες εργασίας είναι ικανοποιητικές, όπως το ύψος των συμβάσεων, η ρητή δέσμευση της εταιρείας για μη πρόσληψη freelancers, η κατάργηση της «αξιολόγησης» που αποτελεί πρόσχημα περικοπών και φυσικά τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Γι αυτό και τα σωματεία πολύ σωστά επιμένουν στην αυριανή τους απεργιακή κινητοποίηση την οποία και στηρίζουμε ολόψυχα. Όπως ολόψυχα πιστεύουμε ότι με την ίδια αγωνιστικότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και κάθε άλλη όψη της τεχνοφεουδαρχίας, όπως για παράδειγμα τη Wolt, η οποία πρωταγωνιστεί στο όνειδος της freelance ανασφάλιστης εργασίας.

Ένα πράγμα όμως αποδείχθηκε ήδη: Οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να φέρνουν νίκες!»

Δείτε επίσης: Ηλιόπουλος: «Ο αγώνας των εργαζομένων και η αλληλεγγύη της κοινωνίας, κέρδισαν»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr