ΜέΡΑ24: Επίσκεψη στην Βόρεια Εύβοια και μήνυμα για κοινή πάλη με τους κατοίκους

Την στήριξη του στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας εξέφρασε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος του.

Σε δήλωσή του ο κ. Βαρουφάκης τόνισε:  

«Σήμερα περπατήσαμε στην ολόμαυρη μάχη της Βόρειας Εύβοιας, μιλήσαμε με τους ηρωικούς κατοίκους, ιδίως τους νέους που μας γέμισαν με ελπίδα, γιατί είναι αποφασισμένοι να μείνουν σε αυτόν τον τόπο και να παλέψουν κόντρα στα σχέδια της Μητσοτάκης Α.Ε. να ιδιωτικοποιήσει με έξυπνο τρόπο, με πονηρό τρόπο τα δάση τους.

Μιλήσαμε με τους κατοίκους ακόμη για την ανάγκη ενός τοπικού αναπτυξιακού μοντέλου, το οποίο να πηγάζει μέσα από τις κοινωνίες και να μην τους έρχεται πακέτο από ολιγαρχικά συμφέροντα.

Στόχος του ΜέΡΑ25 με αυτή την περιοδεία και γενικά με ό, τι κάνουμε, είναι να ενισχύουμε τα κινήματα, τις κοινότητες, τις ομάδες πρωτοβουλίας αγώνα, γιατί μέσα σε όλη τη μαυρίλα, είτε είναι μνημόνια, είτε είναι πανδημία, είτε είναι ολοκαύτωμα των δασών, ξεπηδάει ένα νέο κίνημα που θέλει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του, κι εμείς είμαστε εδώ να του δώσουμε φωνή και να το βοηθήσουμε».

Ο Βαρουφάκης αρχικά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μαντοδίου – Λίμνης – Αγ. ‘Αννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, με τον οποίο συζήτησαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και οι κάτοικοι.

Στην συνέχεια συνάντησε τον πρόεδρο τον πρόεδρο των ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας, Βαγγέλη Γεωργαντζή, με τον οποίον συζήτησαν “για τον κλάδο τους που υπέστη συντριπτική καταστροφή από τις πυρκαγιές και τον αγώνα επιβίωσης των ρετσινάδων απέναντι στην αδιαφορία της κυβερνητικής εξουσίας και τα διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα που καραδοκούν” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Δείτε επίσης: Οικονόμου: «Υπάρχει η πρόβλεψη της εισόδου των εφήβων σε κλειστούς χώρους με rapid test»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr