ΜέΡΑ25: Χυδαίος «Μαυρογιαλουρισμός» η αύξηση του κατώτατου λίγο πριν τις εθνικές εκλογές

Χυδαίο «Μαυρογιαλουρισμό» λίγο πριν τις εθνικές εκλογές χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και προτείνει αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ από την 1η του Απρίλη, μια ανάσα από τις εθνικές εκλογές και σε ένα ποσοστό μάλιστα που δεν φτάνει καν τα επίπεδα του πληθωρισμού που πληρώνουν όσες και όσοι ζουν με τον κατώτατο μισθό, συνιστά απλώς έναν χυδαίο “Μαυρογιαλουρισμό” από την πλευρά της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Ίσως δεν είναι τυχαία η επιλογή της Πρωταπριλιάς, της “γιορτής των ψεμάτων” κατά τον λαό μας, για την εφαρμογή του απελπισμένα προεκλογικού μέτρου.

Το ΜέΡΑ25 απορρίπτει αυτή την “πολιτική της λιμοκτονίας” και απαιτεί εδώ και τώρα σταθερές και τακτικές (μηνιαίες) αυξήσεις του κατώτατου μισθού, όπως και των χαμηλών συντάξεων και των βασικών κοινωνικών επιδομάτων στο πλαίσιο της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) στο πραγματικό, ταξικό, υψηλότερο επίπεδο του πληθωρισμού που πληρώνουν τα φτωχότερα νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα, χρειάζεται εδώ και τώρα επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αντί των ατομικών συμβάσεων που προωθούνται ακόμα και σε μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνίας πια, όπως ο ΟΤΕ, με την σύμπραξη όλων των αντεργατικών, μνημονιακών δυνάμεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) και υπό τον μανδύα και το ύπουλο προκάλυμμα μιας δήθεν Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που υποκρύπτει ατομικές».

Δείτε επίσης: Γιάνης Βαρουφάκης: Στην ανακρίτρια για την επίθεση του στα Εξάρχεια

Loading