-->
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ/EUROKINISSI)

ΜέΡΑ25: Μεσίτης των ασφαλιστικών εταιρειών ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

«Ατομική ευθύνη, με προώθηση και νομοθετικά της ιδιωτικής ασφάλισης, η απάντηση στην κλιματική κρίση σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ότι είναι καιρός να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των κατοικιών και επιχειρήσεων.

«Δεν έχουν ακόμα μετρηθεί οι ολέθριες συνέπειες των πλημμυρών στη Θεσσαλία και ο πρωθυπουργός σπεύδει να μετατρέψει την καταστροφή σε ευκαιρία κέρδους για τις ασφαλιστικές εταιρείες. “Ασφαλιστείτε, ασφαλίστε την περιουσία σας, το σπίτι σας, το μαγαζί σας, το χωράφι σας”, ανακοινώνοντας πως θα καταστεί υποχρεωτική η ασφάλιση των επαγγελματικών χώρων και κατόπιν της αγροτικής γης», συμπληρώνει και υπογραμμίζει ότι:

«Η κυβέρνηση αποσύρεται επίσημα από την προστασία της κοινωνίας, ρίχνοντας την ευθύνη στους πολίτες με τον πλέον μάλιστα ταξικό τρόπο: “αν έχεις οικονομική επιφάνεια, ασφαλίσου ατομικά. Εάν όχι, αν είσαι δηλαδή εργαζόμενος, άνεργος, ΑμεΑ, κλπ, ας πρόσεχες”».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Τι κι αν πληρώνουμε ένα σωρό φόρους, με την συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από την φορολογία των εργαζομένων και τον ταξικό ΦΠΑ; Γιατί πληρώνουμε αυτούς τους φόρους άραγε εάν όχι για συλλογική κοινωνική προστασία και πρόοδο; Για να τα παίρνουν οι εθνικοι εργολάβοι, οι ενεργειάρχες και οι δανειστές;».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com