ΜέΡΑ25: Μη νομιμοποιημένη από τη Βουλή η επιτροπή του κ. Γεραπετρίτη

Στην σύσταση ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων από την κυβέρνηση αναφέρεται με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος «η πρώτη πράξη του κ. Γεραπετρίτη με το που πρωτοκάθησε στην ένοχη καρέκλα που μόλις είχε αδειάσει ο κ. Καραμανλής, ήταν να αναγγείλει μια εν κρυπτώ αποφασισμένη «ειδική επιτροπή ειδικών» για να ερευνήσει τα αίτια της εν εξελίξει τραγωδίας στα Τέμπη».

propoli

Παράλληλα «το ΜέΡΑ25 καταγγέλει την επιτροπή του κ. Γεραπετρίτη ως μη νομιμοποιημενη από τη Βουλή, χωρίς ενημέρωση και διαβούλευση, και την αναγνωρίζει ως απλώς ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ της Μητσοτάκης Α.Ε. για να κουκουλώσει την ενοχή της στη σειρά επιλογών που οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα. Προειδοποιητικό δείγμα γραφής της κυβερνητικής μεθόδευσης, είναι ο διορισμός του κ. Ζηλιασκόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει θητευσει ως αξιωματούχος τεχνοκράτης στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ».

Όπως σημειώνει: «υπενθυμίζουμε ότι η Σοφία Σακοράφα, βουλευτής του ΜέΡΑ25 και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, με την ιδιότητά της ως μέλος των αρμοδίων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών (Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας και Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) αντέδρασε άμεσα στα νέα του δυστυχήματος κάνοντας αίτηση για άμεση σύγκληση εκτάκτων συνεδριάσεων αυτών, με την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, της Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ ΑΕ, καθώς και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ και των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ».

Ενώ η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «η μόνη λύση για να γίνουν όλα αλλιώς είναι η ρήξη με τα συμφέροντα τα οποία η ΝΔ υπηρετεί ακόμα και όταν το κόστος σε ανθρώπινες ζωές αποκαλύπτεται σε κοινή θέα. Όσοι κυβερνούν με μνημονιακές πολιτικές, κυβερνούν για άλλους».

Δείτε επίσης: Βαρουφάκης: Οι τροϊκανοί το 2015 επέμεναν ο ΟΣΕ να πάει σε αυτή την ιταλική εταιρεία (audio)

Loading