ΜέΡΑ25: Πλήρης παράδοση στο ΝΑΤΟ και την Ουάσινγκτον

Με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 τάσσεται για ακόμα μία φορά κατά της ελληνογαλλικής συμφωνίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η Κυβέρνηση μας διεμήνυε πως υπάρχει επαναπροσανατολισμός των ΗΠΑ από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μία εβδομάδα μετά, υπέγραψε μια νέα συμφωνία που όχι μόνο δεν απομακρύνει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά τις βάζει για τα καλά στη χώρα μας, στο «σπίτι» μας με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή.

Μια συμφωνία πλήρους παράδοσης στο ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον, που μετά την εξίσου αποικιοκρατικού χαρακτήρα ελληνογαλλική συμφωνία, έρχεται να πάει ένα βήμα παραπέρα την εξάρτηση της χώρας μας από ιμπεριαλιστικά και μιλιταριστικά πολεμικά κέντρα, καμία σχέση δηλαδή με την πραγματική ενίσχυση της άμυνας της χώρας και την προστασία των συμφερόντων του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συνέχεια της Κυβέρνησης Τσίπρα που έβρισκε αυτές τις συμμαχίες «διαβολικά καλές», όχι μόνο δίνει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά λειτουργεί για άλλη μια φορά ως Μητσοτάκης Α.Ε. εξυπηρετώντας απλώς τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον εν προκειμένω, με τις νέες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας να βαφτίζονται κιόλας «επενδύσεις» από την αμυντική αυτή υποτίθεται συμφωνία.

Η αλήθεια είναι πως πράγματι συνιστούν «επένδυση», επένδυση όμως στην ανασφάλεια της χώρας, καθώς δεν αφορούν την θωράκιση της άμυνας της, αλλά την ενίσχυση της επιθετικότητας και των μιλιταριστικών και ιμπεριαλιστικών βλέψεων του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ πέρα από τις διακηρύξεις δεν πρόκειται ποτέ να κουνήσουν ούτε το μικρότερο τους δαχτυλάκι σε περίπτωση που ω μη γένοιτο, υπάρξει πραγματική αμυντική ανάγκη.

Οι περισσότερες βάσεις δεν συνιστούν καμία θωράκιση, θυμόμαστε άλλωστε και θυμίζουμε τις αντίστοιχες βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και το ρόλο που έπαιξαν –ή δεν έπαιξαν μάλλον– στην εισβολή και κατοχή. Δεν ενισχύεται η χώρα μας μέσα από αυτές τις διαδικασίες, απλώς παραδίδουμε την Αλεξανδρούπολη, το Λιτόχωρο και άλλες περιοχές στην «θανατική μηχανή», εντείνοντας ταυτόχρονα τις εντάσεις στην περιοχή.»

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Tο επιτελικό κράτος αποδεικνύεται όχι μόνο μπάχαλο αλλά και ταλαιπωρία

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ