Μέρκελ: «Κάθε εμβολιασμός είναι χρήσιμος» (vid)

Το τελευταίο μήνυμα της Άνγκελα Μέρκελ σε μια σειρά με περισσότερα από 600 podcast

Η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να αποχωρήσει από την Καγκελαρία την ερχόμενη εβδομάδα και να αναλάβει ο Όλαφ Σολτς.

propoli

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, απηύθυνε για μια ακόμα φορά ένα μήνυμα προς τους Γερμανούς πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού έτσι ώστε να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας που χρειάζεται, μιλώντας στο τελευταίο επεισόδια μιας σειράς η οποία περιλάμβανε περισσότερα από 660 podcasts.

«Σας ζητώ μία ακόμη φορά επίμονα να πάρετε σοβαρά αυτόν τον μοχθηρό ιό. Η νέα παραλλαγή Όμικρον μοιάζει να είναι πιο μολυσματική σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Εμβολιαστείτε. Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για μια πρώτη δόση ή μια αναμνηστική δόση. Κάθε εμβολιασμός είναι χρήσιμος».

Μιλώντας για το τέταρτο κύμα της πανδημίας είπε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα χαρακτηρίζοντάς το «δραματικό» ειδικά σε ορισμένες περιοχές που το σύστημα υγείας της χώρας πιέζεται.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση»

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Σε ορισμένες περιοχές της χώρες μπορείς να την περιγράψεις μονάχα δραματική: υπερφορτωμένες μονάδες εντατικής θεραπείας, βαριά άρρωστοι άνθρωποι που πρέπει να μεταφερθούν αεροπορικώς σε ολόκληρη τη Γερμανία για να λάβουν την περίθαλψη που χρειάζονται».

«Είναι ακόμα πιο πικρό όλο αυτό καθώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Με τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, έχουμε το κλειδί στο χέρι», ανέφερε.

Η Γερμανίδα πολιτικός, που αναμένεται να παραδώσει τα ηνία της χώρας την προσεχή Τετάρτη στον επερχόμενο καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ευχαρίστησε, επίσης, «τη μεγάλη πλειονότητα» εκείνων που «σέβονται τους κανόνες» και «αποδεικνύουν καθημερινά αυτό το τόσο θαυμάσιο στη χώρα μας αίσθημα υπευθυνότητας, χωρίς το οποίο κανένας καγκελάριος και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει ο,τιδήποτε».

Αυτό το μήνυμα ήταν το τελευταίο της σε αυτά τα podcast τα οποία άρχισαν το 2006 πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Άνγκελα Μέρκελ θυμάται:

«Η επιθυμία μου εκείνη την εποχή, να ξέρω ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι μια μεγάλη γιορτή κι εκτός των σταδίων, έγινε πραγματικότητα σαν ένα καλοκαιρινό παραμύθι».

Δείτε επίσης: «Τύμπανα πολέμου» στην Ουκρανία: Η Ρωσία ετοιμάζει επίθεση με 175.000 στρατιώτες

Loading