Μεταναστευτικό: Η αύξηση των ροών οδηγεί στο «σφράγισμα» του Έβρου με ομάδες κρούσης
EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Μεταναστευτικό: Η αύξηση των ροών οδηγεί στο «σφράγισμα» του Έβρου με ομάδες κρούσης

Περαιτέρω μέτρα προστασίας των συνόρων στον Έβρο και στα νησιά παίρνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου τις τελευταίες 15 ημέρες.

Όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, θα δημιουργηθούν δύο ομάδες τύπου ΕΚΑΜ, των 30 ατόμων έκαστη, με βασικό στόχο την αποτροπή ενός νέου κύματος τουρκικής προκλητικότητας με αφορμή το μεταναστευτικό. Οι συγκεκριμένες ομάδες θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στον Έβρο, προκειμένου να εξαρθρώνονται κυκλώματα δουλεμπόρων και να αποτρέπονται περαιτέρω ροές.

Το δυναμικό αυτών των ομάδων θα προκύψει από τις προσλήψεις νέων συνοριοφυλάκων. Παρόμοια ενίσχυση θα πραγματοποιηθεί και στα νησιά, με δεδομένο ότι έχουν ήδη προσληφθεί 530 συνοριοφύλακες. Εξ αυτών, οι 240 θα βρεθούν στη Λέσβο, οι 100 στην Κω, 98 στην Χίο, 40 στην Λέρο, 30 στην Σάμο, 20 στη Σύμη και 12 στο Καστελλόριζο.

Ταυτόχρονα, αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα η πρόσληψη 746 νέων συνοριοφυλάκων. Οι 480 θα κατανεμηθούν σε πέντε Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης και οι 266 θα πάνε στα νησιά.

Θέμα χρόνου η δημιουργία του φράχτη στον Έβρο

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται και η δημιουργία του φράχτη στον Έβρο. Θυμίζουμε ότι στα τέλη Αυγούστου έγινε δεκτή από το Υπουργικό Συμβούλιο η εισήγηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για δημιουργία νέου φράχτη, αλλά και ενίσχυση του υφιστάμενου.

Ο φράχτης στον Εβρο θα συμβάλει, πρώτον, στην άμυνα της χώρας και στην προστασία των συνόρων μας. Δεύτερον, θα λειτουργήσει και ως αντιπλημμυρικό έργο. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται οι τοπικές καλλιέργειες, αλλά και οι γειτονικοί οικισμοί από πλημμύρες που συχνά σημειώνονται στην περιοχή.

Θα εκτελεστούν επίσης χωματουργικά έργα και θα δημιουργηθούν νέοι δρόμοι που θα εξυπηρετούν τον Ελληνικό Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι έχουν καλλιέργειες κατά μήκος του ποταμού. Επιπλέον, σε πολλά σημεία του νέου φράχτη δημιουργούνται νέα αναχώματα αντιστήριξης ώστε να δοθεί η δυνατότητα συντήρησης και επιτήρησής του.

Δείτε επίσης: Η Μαρία Ζαχάροβα για τη θέση της Ρωσίας σχετικά με τα χωρικά ύδατα

Loading

Play