ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Μια σειρά Κομμουνιστικά Κόμματα συγχαίρουν το ΚΚΕ για την εκλογική άνοδο

Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογική άνοδο του ΚΚΕ έστειλαν μια σειρά Κομμουνιστικά Κόμματα ανά τον κόσμο, στην έδρα του κόμματος στον Περισσό.

Το ΚΚ Τουρκίας με επιστολή της ΚΕ συγχαίρει όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ για το ελπιδοφόρο εκλογικό αποτέλεσμα και αναφέρει: «Πριν από τις εκλογές, το ΚΚΕ κάλεσε τον ελληνικό εργαζόμενο λαό να απαντήσει στο ερώτημα: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας; Οι Έλληνες εργαζόμενοι που είπαν “οι ζωές μας” συνέβαλαν στη σημαντική αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ και έδωσαν το δικαίωμα σε 26 υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ να εκπροσωπηθούν στη Βουλή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ΚΚΕ θα βγει από τη νέα εκλογική διαδικασία ακόμα πιο δυνατό».

Το ΚΚ Μεξικού τονίζει στην επιστολή του: «Η αύξηση των ψήφων για το ΚΚΕ δείχνει ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και νεολαίοι το αναγνωρίζουν ως τον μοναδικό αντίπαλο του συστήματος, ως αντίπαλο του κεφαλαίου και όλων των κομμάτων του που είναι σαν τη Λερναία Ύδρα […] ενώ η μόνη έκφραση των εργαζομένων, των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Είμαστε σίγουροι ότι οι εκλεγμένοι κομμουνιστές θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και την πάλη για το σοσιαλισμό στη Βουλή των Ελλήνων και θα αποτελέσουν μεγάλο στήριγμα στον καθημερινό αγώνα του προλεταριάτου και των λαϊκών στρωμάτων στους δρόμους ενάντια στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια».

Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας «στέλνει τις καλύτερες ευχές στην ηγεσία και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα. Το επίτευγμα αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, ενεργής συμμετοχής στους αγώνες του λαού και ξεκάθαρης πολιτικής γραμμής με αρχές. Τα αποτελέσματα αυτά για το ΚΚΕ προσφέρουν μεγάλες προοπτικές για τη μελλοντική ταξική πάλη και θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητα για τις άμεσες μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Αντίστοιχα το ΚΚ Ιρλανδίας αφού συγχαίρει το ΚΚΕ, τονίζει «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας συμφωνεί με την ανάλυση του ΚΚΕ για την ανάγκη σταθερής αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό και σε εκείνες τις ρεφορμιστικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι μπορούν να διαχειριστούν τον καπιταλισμό και να τον κάνουν πιο “δίκαιο”. Η ασυμβίβαστη αντίστασή σας στον καπιταλισμό και τον ρεφορμισμό είναι ο σωστός δρόμος για την προώθηση της υπόθεσης της εργατικής τάξης, της υπόθεσης του σοσιαλισμού».

Το ΚΚ στη Δανία με επιστολή της ΓΓ Ρίκε Κάρλσον αναφέρει: «Αγαπητοί σύντροφοι του ΚΚΕ, η επιμονή σας στην αλήθεια τελικά ανταμείφθηκε. Το ΚΚΕ είναι το πρότυπο κόμμα της εργατικής τάξης στην Ευρώπη. Το ΚΚΕ αποτελεί τεράστια έμπνευση για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τον κόσμο και να φροντίσουμε την ανθρωπότητα. Ο σοσιαλισμός είναι ο δρόμος. Συγχαρητήρια για το εκλογικό σας αποτέλεσμα. Συνεχίστε την επιτυχία».

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν σημειώνει πως το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην τεράστια δουλειά του Κόμματος, του σημαντικού πρωτοπόρου ρόλου του μέσα στα συνδικάτα, στη φοιτητική και εργαζόμενη νεολαία, στα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα, που έχει αυξήσει το κύρος των κομμουνιστών και εύχεται νέες επιτυχίες στο ΚΚΕ.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: Ορκίζεται πρωθυπουργός για ένα μήνα ο Ιωάννης Σαρμάς – Οι επικρατέστεροι για τη στελέχωση των υπουργείων

Loading