Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα – Το πρόγραμμα του

To διήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις θα βρίσκεται στην ρωσική πρωτεύουσα

Συγκεκριμένα θα είναι επικεφαλής της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής, ως συμπρόεδρος της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αύριο Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντρ Γκρουσκό. Αργότερα, την ίδια μέρα, θα συναντηθεί με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, θα συμπροεδρεύσει στη 13η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) Οικονομικής, Βιομηχανικής, Επιστημονικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας.

Στη συνέχεια αναμένεται να υπογραφεί το Πρωτόκολλο Συνεργασίας καθώς και επιμέρους διμερών συμφωνιών, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο με το συμπρόεδρο υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βιτάλι Σαβέλιεφ.

Το απόγευμα της Τρίτης θα εγκαινιάσει έκθεση με τίτλο «Η Ελλάδα κατά την περίοδο του Αγώνα για την Ανεξαρτησία 1821-1830 μέσα από ρωσικές πηγές», στη Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη.

Δείτε επίσης: Ν. Χαρδαλιάς: Από σήμερα στην Αίγυπτο – Το πρόγραμμα της επίσκεψης