Μήνυση Χ. Σπίρτζη κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση Χαρδαλιά – Φενέρμπαχτσε

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού ή συνεργού, κατέθεσε ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, σχετικά με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών επετράπη η είσοδος στη χώρα παιχτών της Φενερμπαχτσέ με κορoνοϊό, μετά από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

propoli

«Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύψεις που περιλαμβάνουν δύο ενότητες θεμάτων», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας ότι «η πρώτη σχετίζεται με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη θέση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Αποδεικνύεται ότι ο μόνος σαμποτέρ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το επιτελικό παρακράτος που έχει δομηθεί», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Η δεύτερη ενότητα σχετίζεται με τη λειτουργία κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών, όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας».

«Οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος λειτουργίας παρόμοιος με αυτόν που υπάρχει στη νύχτα και την εγκληματικότητα, ο οποίος δεν αρμόζει σε δημόσιες υπηρεσίες μιας ευρωπαϊκής χώρας», υπογράμμισε ο Χ. Σπίρτζης.

«Πλέον, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη για να διερευνήσει πλήρως τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος του Νίκου Χαρδαλιά – Διάψευση και αγωγή εκ μέρους του υφυπουργού (vid)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading