Μήνυση κατέθεσαν τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Σ. Νικολάου για απευθείας αναθέσεις

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου.

Ο Παύλος Πολάκης (Τομεάρχης Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης), ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Τομεάρχης Δικαιοσύνης), και ο Χρήστος Σπίρτζης (Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά της κ. Νικολάου, αποδίδοντας της το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σχετικά -όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους- με τις συμβάσεις απευθείας αναθέσεων ειδών ατομικής προστασίας και καθαριότητας (χειρουργικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κ.λπ.) κατά την περίοδο της πανδημίας από τις οποίες, κατά τους ισχυρισμούς τους, έχει ζημιωθεί το Δημόσιο.

Κατά τις δηλώσεις των τριών, σε άλλες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια ή δύο μέρες πριν την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια πράγματα τις ίδιες ημέρες.

Δείτε επίσης: Κ. Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα αποτελεί σταθερό φιλοεπενδυτικό περιβάλλον

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ