(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μηταράκης για γυναικοκτονία: Αν ο αστυνομικός είχε πυροβολήσει η αντιπολίτευση θα μίλαγε για αστυνομική βία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Να ξαναδούμε τους κανόνες εμπλοκής με όπλα για τους αστυνομικούς» είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης.

«Πρέπει να ξαναδούμε τους κανόνες εμπλοκής για τη χρήση όπλων από τους αστυνομικούς», είπε το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, εξηγώντας το σκεπτικό του:

propoli

«Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα, να είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον είχε πυροβολήσει. Πιθανότατα, σήμερα, θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο Αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή. Είναι λοιπόν ένα κρίσιμο ζήτημα που αυτή η στυγερή δολοφονία, αυτό το ακραίο περιστατικό, θα πρέπει να μας κάνει να αναστοχαστούμε για το πώς θέλουμε η Αστυνομία να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά βίας», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Υπενθυμίζεται ότι η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, θύμα της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου είχε μεταβεί για να ζητήσει προστασία από τον δολοφόνο της. Η γυναικοκτονία συνέβη μπροστά στο φυλάκιο, με τον σκοπό που ήταν εκεί να μην αντιδρά καθόλου για να προστατεύσει τη γυναίκα.

Δείτε επίσης: Άγιοι Ανάργυροι – Γ. Καλλιακμάνης: «Ναι να γίνει ταξί το περιπολικό για να προστατεύσει πολίτη»

Loading