Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός διέψευσε τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κετικίδης

Για το αν προτίθεται να κάνει ανασχηματισμό μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 87ης ΔΕΘ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι στο άμεσο μέλλον, η ΕΜΥ θα μεταφερθεί στην πολιτική προστασία.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε:

“Έχω την απαίτηση από τον εαυτό μου να κάνω σκληρή αυτοκριτική για το τι δεν πήγε καλά.

Θα σας μιλήσω για το τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα. Στην περίπτωση του Daniel δεν έχουμε εντάξει όλα τα μετεωρολογικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας. Η ΕΜΥ θα μεταφερθεί στην πολιτική προστασία. Έχω μιλήσει για την ανάγκη να μπορέσουμε να εμπλεκουμε τις ένοπλες δυνάμεις. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα στελέχη της πολιτικής προστασίας σε επίπεδο δήμων.

Για τις πυρκαγιές χρειαζόμαστε περισσότερα συστήματα για την έγκαιρη εντόπιση των πυρκαγιών. Στην Πάρνηθα έγινε πολύ έγκαιρος εντοπισμός βέβαια αλλά δεν καταφέραμε να τη σβήσουμε γρήγορα.

Σίγουρα δε μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου. Είπα ότι όταν επισκέφθηκα τον Έβρο διαπίστωσα ότι το μέγεθος της καταστροφής δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο είχαμε φοβηθεί. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το πάρκο της Δαδιάς θα αναδασωθεί πιο γρήγορα.

Το ταμείο ανάκαμψης το διαπραγματεύτηκα και εφερεα στη χώρα 31 δισ. Η δυνατότητα που έχουμε να κάνουμε παρεμβάσεις είναι σημαντική παρακαταθήκη για τη χώρα.

Δε θα ησυχάσω αν δεν πείσω τους Ευρωπαίους ότι πρέπει να ενισχύσουμε το ταμείο αλληλεγγύης. Η αποκατάσταση της Θεσσαλίας θα στοιχίσει σημαντικούς πόρους οι οποίοι θα έρθουν από ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και από ελληνικούς πόρους. Δε μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν στη χώρα αν αυτή η καταστροφή συνέβαινε πριν από πέντε χρόνια.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να προχωρήσω σε ανασχηματισμό”.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας περνά από την ορθολογική διαχείριση των υδάτων της»

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com