(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Μητσοτάκης από Καλλιθέα: «Οι εκλογές θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη» (pics)

«Το κλίμα μυρίζει εκλογές» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στην Καλλιθέα βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για περιοδεία και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις επόμενες εκλογές εκφράζοντας την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι πρώτη.

«Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές. Και δικαιολογημένα, θα έλεγα, καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ταξιδέψει στο Λονδίνο, στα Τίρανα, στις Βρυξέλλες αλλά και σε προορισμούς εντός Ελλάδος κάτι το οποίο δείχνει ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται πλέον για τις εκλογές του 2023.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η ακρίβεια με τον πρωθυπουργό να κάνει συνεχή αναφορά όλο αυτό το διάστημα στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με τους συνεργάτες του οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό στις ανατιμήσεις.

Σε λίγο καιρό θα αρχίσει η τελευταία συζήτηση σε αυτήν τη βουλή για τον προϋπολογισμό, ενώ η κυβέρνηση θα τονίζει συνεχώς και την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του Ταμείο Ανάκαμψης ύψοτς 3,6 δισ. ευρώ.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός μετέβη και στο Α.Τ. Καλλιθέας και ενώ βρισκόταν στο γραφείο αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας είπε:

«Είχαμε την ευκαιρία χθες να παρουσιάσουμε το συνολικό μας σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας, ειδικά της ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα φυσικά πρωτίστως γυναίκες. Χαίρομαι που έχουμε τόσες άξιες ελληνίδες αστυνομικούς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία, προφανώς, όταν έρχεται μια γυναίκα να συναντήσει μια γυναίκα. Νομίζω ότι μπορείτε να μιλήσετε διαφορετικά, είναι πολύ πιο εύκολο να τη βοηθήσετε να σπάσει τη σιωπή, γιατί μιλάμε για περιστατικά πολύ δύσκολα, μιλάμε για γυναίκες οι οποίες βρίσκονται κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση προφανώς. Και πρέπει να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς.

Όλα αυτά τα οποία κάνουμε, από το ανθρώπινο δυναμικό μέχρι τον χώρο υποδοχής,  σκοπεύουν στο να χτίσουμε εμπιστοσύνη. Γιατί αν υπάρχει εμπιστοσύνη και εμπιστευτούν τα θύματα της κακοποίησης την Ελληνική Αστυνομία, ότι με διακριτικότητα αλλά και απόλυτο επαγγελματισμό θα χειριστεί αυτά τα περιστατικά, τότε θα έχουμε πετύχει κάτι πολύ σημαντικό» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τώρα δίνουμε πια τη δυνατότητα στα θύματα να μιλήσουν με ασφάλεια. Αυτή είναι η διαφορά. Ενδοοικογενειακή βία υπήρχε πάντα. Τώρα έχουμε το θάρρος, όλοι μας, και η πολιτεία αλλά κυρίως τα θύματα, να μιλήσουμε, να σηκώσουμε και να κοιτάξουμε τι υπάρχει κάτω από το χαλί», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος από την πλευρά του είπε:

«Τα γραφεία έχουν αντιμετωπίσει τα 3.000 περιστατικά από τα 10.000 που έχει αντιμετωπίσει ολόκληρη η Αστυνομία. Άρα σίγουρα χρειαζόμαστε υπερδιπλάσιο αριθμό γραφείων, τον οποίο και προετοιμάζουμε και ελπίζουμε και πάλι στη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα και ιδιαίτερα στην Παπαστράτος. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πλέον από την Αστυνομία».

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι «νομίζω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να καλλιεργήσουμε ακόμα περισσότερο αυτήν την εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι συνολικά προς το κράτος και τις δομές του, ειδικά όταν πρόκειται για τον πυρήνα της κρατικής λειτουργίας, που δεν είναι άλλος από την προστασία της ζωής του ανθρώπου. Αυτή είναι η πιο σημαντική αποστολή του κράτους».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Τμήματος, όπως τον τρόπο υποδοχής των θυμάτων, τις πρακτικές μεταχείρισής τους και τη συνεργασία με την 24ωρη γραμμή SOS 15900. Στη συζήτηση συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, ο οποίος έχει δωρίσει όλα τα έπιπλα που συνθέτουν τα 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στη χώρα.

(POOL / ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ / EUROKINISSI)
(POOL / ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ / EUROKINISSI)

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Σήμερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς